Det bette ølhus
                (www.godtoel.dk) Skagensvej 30 - 9982 Ålbæk  - Mobil: + 45 - 2382 0293 - Email: godtoel@yahoo.dk - CVR nr. 28 26 43 48

Godt øl til rimelige priser
Forside
Det bette ølhus
Kort
Dagbog
Galleri

Dagbog for Det Bette Ølhus og Cafe

29.12.16.
Så er der ikke mange dage tilbage af det gamle år, jeg kan igen se tilbage på et år med mange gode oplevelser, dejlige gæster både genganger og ny har besøgt ølhuset i løbet af året, jeg har fået nye øl på hylderne men også faset nogle ud, mit mål i 2017 er at få nogle flere mikro/mikro øl i ølhuset, altså øl som kun sælges i nær området i Belgien.

Ja takker alle som har besøgt mig i årets løb og håber vi ses i det nye år. Godt Nytår og tak for det gamle.

04.12.16.
Nu er det jul, hele cafeen oser af julestemning der er nisser overalt, 8 juleøl på hanerne og omkring 25 juleflaske øl så de er noget at give sig i kast med. December er altid en dejlig måned og jeg nyder den meget, omgivet af nisser og glade gæster som nyder godt øl så
kan det ikke blive bedre.

27.11.16.
Vi har lige afholdt vores juleølsmagning som igen i år bød på mange gode juleøl, der var desværre ikke så mange der deltog men jeg er sikker på at dem der var her havde en god aften.

14.11.16.
Så er juleøllet kommet i hus, mange dejlige fade og flasker blev det til i år, der er en del nye juleøl på flasker. Vi besøgte Dr. Carnarus, et lille mikro bryggerie, da vi ankom var hele ølstuen fyldt med flasker og flaskeettiket maskine, den gode brygger var i fuld gang med at sætte etiketter på sine flasker, han havde lige fået juleøllet på flaske, vi smagte den og blev enige om at det var da en god juleøl så den kom med hjem til Ålbæk, derudover havde han også 4 andre øl som vi fik med.

Igen boede vi i Brugge og denne gang besøgte vi bryggeriet Bourgogne Des Flandres som jo er flyttet tilbage til brugge efter nogle år udenbys, da vi endelig fandt bryggeriet var det helt tomt der var værken gæster eller personale så vi satte os pænt ned og ventede på
betjening, der gik ca. 10 minutter før der dukkede et personale op og han så noget undrende på os men vi fik dog hurtig fortalt ham at vi ønskede at drikke en øl eller to, vi fik naturlig vis øllet Bourgogne Des Flandres en dejlig syrlig ale. Sener vi vi en smagsprøve på noget toast som den gode tjener var i gang med at fremstille ( bryggeriet`s køkken havde lige fået ny ovn som han prøvede af ) en god toast som vi blev enige om at de godt kunne sælge.

Senere smagte vi en ny øl som de lige havde brygget kun til eksport, man ville ikke kunne købe den i Belgien, en rigtig dejlig øl, de havde endnu ikke fundet et navn til øllet,  jeg håber vi får mulighed for  at købe den når den kommer i handel.
Senere på dagen besøgte vi en lille cafe som lå i en meget smal gyde, jeg tror vi er gået forbi mange gange uden at se at der her lå et ølsted som var vær at besøge, vi smagte deres egen tripel som kun kunne nydes i cafeen. Senere bestilte vi en Stille Nacht fra De dolle, tjeneren var ikke meget for at servere 2016 for os, han fortalte at den var alt for ung og nærmest kedelig, jeg bestilte den nu alligevel og Frank fik så en 2015 udgave, og ja der var ikke meget krop i den øl, han havde fulstændig ret den gode tjener men 2015 var som den skulle være.
Efter et par dage i ølbyen kørte vi  over til Bart for at hente vores juleøl og jeg blev positiv overrasket over alt det øl han havde til mig både fade og flasker skønt. Så er julen reddet.

14.10.16
Så er vi lige kommet hjem fra Belgien med mange gode fade og flasker, vi boede igen i Brugge som jo er en skøn ølby, jeg havde fundet nogle nye ølsteder som vi besøgte, som altid en dejlig oplevelse at besøge Brugge.
Vi har også lige været et smut i København efter øl hos Hornbeer, fik hilst på både Gunhild og Jørgen som jo altid har travl med at brygge. Vi fik juleøl med hjem.
Vi boede også et par dage i Køge hvor vi besøgte Hugo`s ølkælder, her føler man sig altid velkommen alle snakker sammen, rigtig hyggelig ølbar, da vi kom igen dagen efter var der straks en af gæsterne der kommenterede ” nå nåede i ikke alle øllene ” og nej for i Hugos kælder er der mange øl, dem når man ikke på en aften eller to.
Igen i år har vi forsøgt at afholde en Bock ølsmagning, det lykkes ikke, jeg ved ikke hvad mine gæster har i mod Bock øl, jeg prøver altså igen næste år det skal lykkes.

30.09.16
Kanon god september, sommeren kom  og blev hele måneden, vi har haft fuld hus alle weekend`s alle var i rigtig godt humør ( det er utrolig hvad solen gør ) gårdhaven myldrede med gæster, dejlig.

14.08.16
Ja så er sommeren over for denne gang vi er nået til uge 33 og næsten alle er taget hjem, jeg har sagt farvel til mine ansatte  nu er det kun Eske og mig selv tilbage, og nu kommer det gode vejr.
Den 2 september holdt vi vores anden fadlagret ølsmagning, igen skulle vi smage 8 forskellige fadlagret øl, jeg havde fået fat i Bats 2 af Gouden Carolus Whisky og Bats 2 af Chimay, der udover var der øl lagret på cognac, rødvin, m.m. Det var næsten de samme gæster
som ved første fadlagret ølsmagning der deltog, så jeg regner da med at de også kommer til foråret  når jeg holder den 3 fadlagret smagning. Til øllet fik vi belgisk ost og pate.

23.07.16
Vi har nu afholdt vores sommer ølsmagning, vi var ikke så mange men det blev en rigtig hyggelig aften, vi var 6 nordmænd og fire dansker. Efter de første par øl kunne alle snakke sammen på både dansk og norsk, det lød nu meget sjovt med det blandede sprogbrug. Da en af vore gæster havde fødselsdag denne dag sluttede vi af med en Champange øl og fødselsdagssang.
De første 14 dage af juli var meget stille, men nu her de sidste uger vælter det ind med gæster, hver dag er der fyldt op i cafeen og mange må gå forgæves i første omgang, men heldigvis kommer de igen så det er bare dejligt, rigtig mange genganger har kikket forbi, og igen i år har vi fået mange nye gæster, tak for det.

10.07.16
Lørdag bryggede vi øl i haven, Per fra Norge havde taget sit bryggerudstyr med til Ålbæk, vi startede omkring kl. 11.00 og hele dagen gik med at passe og pleje de gode råvarer, vi bryggede en Pale Ale som gerne skulle ligge på omkring 7% der blev brugt Armorillo og Magnum humle, samt Safale US 05 Amerikansk gær.
Da dagen var omme blev de gyldne dråber hældt på gæringstank og sat ind i butikken så vi kunne følge gæringen. Det første øl som er brygget i Det Bette Ølhus står nu og hygger sig blandt mange gode øl.
Øllet skal stå til uge 42 hvor det kommer på hanen, jeg glæder mig til at smage min norsk/dansk Pale Ale.

11.06.16
Vi er så småt ved at gøre os klar til sommer, vejret er ikke det bedste men vi håber da at der vil være mange gæster i byen alligevel.
Den 26 juni er der sommerstart i Ålbæk så er alle mand af huse, der er boder alle vejne og vi står klar med mange gode fadøl samt nye øl på flasker, gårdhaven står parat hvis nogle vil trodse det dårlige vejr og nyde en øl udenfor.

27.05.16.
Så er maj måned også ved at gå på hel, en måned med mange helligdage og godt vejr, der har været godt besøgt alle åbningsdage.
Vi afholdt vores fadlagret ølsmagning d. 14 maj, der skulle smages på 8 forskellige fadlagret øl, der var øl der havde lagret på Whisky fade, Cognac fade, Rødvins fade m.m. En kanon smagning kun en enkelt øl fik minus kareter nemlig Bersalis Tripel Oak Aged Wild – Sour, den var der vist kun nogle få der kunne lide, synd jeg syntes det er en dejlig øl, men smag og behag er meget forskellig.
Den 19 maj tog vi afsted til Belgien vi skulle til 25 års jubilæum hos vores forhandler, vi havde en enkel dag i Brugge før vi skulle til Meer, de sidste dage overnattede vi hos Anne og Barny i Kasterlee.

I Brugge boede vi på Park Hotel sammen med en flok ølglade Ålbækker, vi var alle gemt af vejen på den gamle afdeling af hotellet, om det var fordi de var bange for at vi skulle larme om natten eller  hvad ved jeg ikke men det var lidt ærgeligt da værelset vente ud til en trist gade og var temmelig slidt.
Men selve byen bød jo som altid på mange dejlige ølsteder og for ikke at glemme madsteder, vi besøgte igen Zenloppen med alle deres 18 haner, skønt sted, vi blev anbefalet deres søster bar som lå i den anden ende af byen, det var nu ikke noget særligt, kun få haner men en del øl på flasker.
Vi var også lige et smut i ”Trappisten” ned i kælderen, meget stille den aften så der var masse af plads, fik noget godtøl som altid.

Lørdag kørte vi til Meer for at fejre Bart og personale, vejret var flot, høj sol og ingen vind, der var 21 bryggerier som havde en stand, meget godt øl men desværre var det ikke folk der kendte til øllet der passede de forskellige barer så det var meget begrænset hvad vi kunne få at vide omkring den enkelte øl. Især Trappist bryggerierne de havde unge mennesker stående som havde mere travlt med deres mobiler end med at servicere kunderne så vi smagte ikke en eneste Trappist øl den dag.
Vi smagte derimod en del fadlagret øl, det er den nye trend i Belgien, næsten alle ”gamle bryggerier” laver fadlagret øl. En dejlig dag, god festival håber de gentager den en anden gang.

Søndag besøgte vi det lille mikro mikro bryggerie, Inglorious Brew, det var et tvillinge par som bryggede øl i deres garage, altså prøvebrygget ellers får de det brygget på Bryggerie Anders. Da vi kom var de i fuld gang med at brygge, men alligevel var der tid til en snak om øllet og om hvordan de kom i gang, vi fik nogle kasser og to fade med hjem, en lys Ale som de havde brygget til Universitetet i Antwerpen, en mørk og fyldig Ale på10% som havde vundet prisen som bedste håndbrygget øl i 2014, denne øl havde de også lagret på Whisky fade, så den fik vi på fad, 20 liter gudedrik.
De sidste dage i Belgien besøgte vi forskellige små listige ølsteder og fik igen smagt nye øl som jeg vil tage hjem til efteråret, det drejer sig om lokale øl fra byen Kasterlee og omegn.

30.04.16.
En stille måned kun afbrudt af en kloster ølsmagning, der var fuld hus. Vejret var med os i bededagsferien vi kunne have gæster siddende ude i gårdhaven ( der var sne andre steder i Danmark ). Danmark er et lille land men alligevel kan vejret være meget forskelligt fra lands del til landsdel.

29.03.16.
Så er påsken overstået, nogle dejlige dage med masse af glade øldrikkende gæster, vejret var jo også med os. Vi havde en rigtig god ølsmagning Skærtorsdag, hyggeligt som altid med mange genganger.
Lørdag havde cafeen 8 års fødselsdag, det gik nu meget stille af det bliver først når vi skal fejre vores 10 års fest der bliver gang i den, Ølhuset er jo nu 11 år men jeg ved godt at de fleste gæster mener at det kun er cafeen der tæller når vi snakker år.

25.02.2016
Her i februar har vi lige været et smut i Belgien, vi manglede en del øl på flaske så vi syntes vi havde brug for nogle dage i det skønne øl land, vi kørte  søndag aften og landede i Leuven mandag morgen, vi havde lige været et smut forbi Kasteele hos Anne og Barny for at få vores morgenmad.
Vi blev installeret på hotellet og derefter gik vi direkte til Domus for at få en formiddagsøl, men ak og ve her var lukket, der stod en vandpumper og en elbil udenfor så vi regnede med at de havde nogle problemer med vand og el, vi fortsatte så til The Capital en øl cafe med over 2000 øl, vi var de første gæster så der var tid til at snakke med de ansatte, det der er lidt speciel her i cafeen er at under huset har de deres ølkælder og de har sat glasruder i gulvet så man kan kikke ned til alt det gode øl.
Efter en god lang snak med bartjeneren spurgte han om vi havde lyst til at se deres kælder på nær hold, og ja det havde vi da,så vi kom ned i det aller helligste i huset nemlig deres enorme kælder med øl på alle hylder hvis mundvandet ikke løb i forvejen så kom det da til det da vi stod og kikkede på alt dette dejlige øl.
Efter et par gode Tripler gik turen vider ud i byen, vi fandt et godt spisested i nærhedne (kan desværre ikke huske navnet, skammer mig) her fik vi en god frokost og et par dejlige øl. Dagen gik med besøg på gode cafeer rundt omkring i byen, da vi ikke havde sovet om natten gik vi rimelig tidelig hjem til hotellet for at få lidt søvn.

Dagen efter kørte vi til Kasteele by hvor vi fik handlet ost, pølser, skinke og pate som vi skulle have med hjem, turen gik også lige omkring et Biergrens i Barle Hertog for at opsnuse nye øl (de er næsten altid først med nye øl på markedet) Vi spiste aftensmad på cafe T`Ligtdaar i byen Lichtaart et dejligt spisested, de lukker køkkenet kl. 20.00 og man kan kun betale med kontanter.
En skøn aften hos Anne og Barny og en god nats søvn ude i skoven, her er fred og ro. Dagen efter fik vi læsset øl på og jeg fandt også nogle nye øl nemlig Gauden Carolus lagret på Whisky fade og en blå Chimay 1956 ( genbryg af den første blå Chimay ) så det var en rigtig god tur.

01.02.2016
Godt Nytår til jer alle, så er vi startet på det nye år og håber at se jer igen her i 2016, januar har været en stille måned som altid, jeg havde igen besøg af Squardanserne her fra området, altid hyggeligt når de dukker op , de bestiller altid til et bestemt antal men bliver næsten altid mange flere og det er bare så skønt at de bakker op omkring ølhuset, som de siger vi bliver nok så mange men vi ved det aldrig, og det er jo rigtig jeg tror aldrig de er blevet færre end de har bestilt til.
En lystig flok som forstår at hygge sig med øl og sang, tak til jer alle. I år har vi besluttet at holde åben om søndagen så må vi se om der er nogle gæster der har lyst til at kikke forbi og spise lidt frokost eller bare nyde en god kop kaffe.

31.12.2015
Nytår og sidste dag i det gamle år, endnu et år er gået og det er gået godt, knap så mange gæster som sidste år men jeg tror det skyldes den dårlige sommer, altså vejret, det var jo ikke ret mange dage man kunne sidde ude og nyde en øl, men i må ikke tro jeg piver jeg er glad for alle som kikker ind og får en snak alt i mens de nyder en øl eller to.

Godt Nytår og tak for i år til jer alle, vi ses i det nye år 2016. Året hvor jeg bliver pensionist nemlig d.27 juni, selv om jeg når den alder så fortsætter jeg som altid, og ser frem til at møde alle mine gæster i 2016.

30.12.2015
Så er december måned gået på hæld, en god måned med mange gæster, der har været godt gang i juleøllene, mange har mødtes over en øl eller to inden de skulle på familie besøg, også den 24 december var der besøg her i ølhuset alt som det plejer, alle ønsker hinanden glædelig jul.

Den 28 december var der bare gang i huset, næsten alle vore lokale gæster havde besluttet at det var dagen hvor de ville have jule øl, alle stole var besat, ikke en gang men rigtig mange gange så da vi lukkede omkring kl. 20.30 var der kun energi til at sætte sig ned og tage ja gæt en juleøl.

01.12.2015
Juleølsmagning gik virkelig fint, 32 gæster delte øl og derudover fik de lidt af en mad oplevelse, jeg serverede nemlig en belgisk egnsret små frikadeller i kirsebærsous med groft brød, kirsebærsousen  er lavet på Lindemann Kriek, rigeligt. Som jeg sagde til mine gæster da de gik hvis de havde ondt i hovedet dagen derpå så kunne de bare sige at det var sousen, endnu en vellykket aften.
Dagen efter havde vi julemarked her i Ålbæk, vejret var ikke det bedste men der var alligevel rigtig mange der tog turen ned i byen og ind på ølhuset, der var selvfølgelig julepyntet både ude og inde,der var gang i alle 8 julefade men også flaske øllene kom på bordet, især de ”gamle” juleøl som nu var blevet godt modnet efter nogle år.

23.11.2015
Så er juleøllet i hus, vi er lige kommet hjem fra Belgien med et læs juleøl både på fade og flasker, vi skal holde juleølsmagning d.27 november så jeg fandt nogle nye juleøl som skal smages.

Vi havde nogle gode dage i Belgien, vi boede i Antwerpen så den stod på Kulminator besøg i hele to dage skønt. Vi var rundt i byen for der findes jo mange andre gode ølsteder, der er også et godt sted hvor de udover øllet også sælger genever, ja hele 200 forskellige har de på hylderne, der var også lige tid til at besøge Het Elfde Gebod, nærmest som at træde ind i et kirkerum bare med den forskel at skal du til alter er det ikke vin du får men øl i lange baner, et skønt sted.

Selve byen er pyntet op til jul og der er masse af juleøl, vi spiste på Posten, oppe på første sal, vi sad nærmest i lag, der er så lidt plads så når gæsterne fra inderbordet skal ud må alle andre gæster rejse sig for at der kan blive plads, jeg tør ikke tænke på de danske myndigheder og deres strikse regler, men maden er god og vi bliver altid meget mætte.

21.10.2015
Lige hjemkommet fra en uge i Belgien sammen med 30 dejlige mennesker, de fleste fra nordjylland og en lille håndfuld fra det midtjyske, vi startede kl. 04 mandag morgen d. 12 oktober, det tog lidt tid før søvnen var gnedet ud ag øjnene, men omkring kl. 10.00 gik vi i gang med en ølsmagning 6 forskellige øl skulle der smages på, Stoffer vores chauffør var ikke så glad for at vi stod op/gik rundt i bussen når han kørte men man kan ikke holde en ølsmagning uden at bevæge sig lidt rundt så vi skulle stemme om det og gæt hvor mange der stemte imod, ja hele 0 så vi gennemførte ølsmagningen i løbet af de næste par timer. Der var også tid til lidt morgenkaffe med hjemmebagte boller fra Helle skønt.

Det første bryggeri vi skulle besøge lå i Tyskland, Ricklinger Landbraueri nær Neumünster, et meget autentisk bryggeri, gammel men alligevel velholdt, sønnen /bryggeren viste rundt og fortalte på en blanding af tysk og selv lært dansk, det var helt tydeligt at han elskede sit arbejde og var meget fortrolig ved rundvisningen, frokosten bestod af håndmadder på bedste tysker maner med fedtemadder og spegepølser og dertil godt tysk øl.

Sidst på aftenen landede vi i Antwerpen hvor vi skulle overnatte to nætter, hotellet lå lidt uden for bymidten men alligevel tog vi turen ind til centrum, der var lidt længere ind vi havde regnet med men pyt målet var jo at få noget øl. Vi var omkring 20 måske flere der satte kursen mod Kulminatorvel vidende om at der ikke ville være plads til alle men det var et forsøg vær, værten var ikke lige frem glad for at se os jeg tror det to pippet fra ham at det bare væltede ind af døren, jeg fik øjenkontakt med hans søde kone og sagde straks at vi nok skulle dele os i to hold, hvorefter vi forsvandt ud af døren med omkring 12 slukøret dansker som helt klart havde regnet med en øl her på verdens bedste ølbar men det måtte så vente til dagen efter.

Vi gik på Den Kleine Post som også er det skønt sted, der var kun plads udenfor men vejret var fint så vi fik bestilt øl til alle både kvinder og mænd og så kunne der skåles i godt belgisk øl, højt skum.
Sent på aftenen fik vi også lige en lille opvisning på hvor ”flinke” det belgiske politi kan være, der var en kvindelig gæst som nok havde fået for meget over tørsten så hun væltede rundt, et par gange hjalp vi hende op men det lykkes ikke rigtig for hende at blive stående på benene så tjeneren ringede til politiet som kom og førte den uheldige gæst til dørs, vi fik rørt latter musklerne en hel del før det var overstået og politiet med et ”godaften” tog af sted.

I løbet af de næste mange dage besøgte vi følgende bryggerier: Bostel Bryggeriet i Buggenhout, De Koninck i Antwerpen, Het Anker i Mechelen, Huyghe  ( den lyserøde elefant ) i Melle, Sint-Bernardus, sidst men ikke mindst De Dolle Brouwers et meget meget gammelt bryggerie men med en ølkælder hvor jeg gerne ville låses inde i et par dage, der var Stille Nacht mindst 20 år tilbage hvis ikke længere, mit højeste ønske lige der var en oplukker, men desværre var ejeren ikke til at snakke med med hensyn til det gamle øl, Emil og jeg  forsøgte godt nok at gemme os i kælderen men altså uden oplukker.
Det var en meget hård uge, vi indtog ikke ret meget andet ind øl og så lige en øl mere, jeg tror alle skulle på afvænning efter hjemkomsten, men det var også en fantastisk god tur, godt tilrettelagt, fine overnatningssteder og ikke mindst en god chauffør i Stoffer, vi tager nok af sted igen næste år men med knap så mange bryggeri besøg.

Hej jeg glemte at fortælle om resten af gruppens besøg på Kulminator, som sagt tog vi ind på dette dejlige sted og fik en masse skønne øl, den ”gamle” indehaver var blevet i noget bedre humør og vi var da meget velkommen, det blev nu også lidt sent og tilsidst var der kun Flemming, Frank og mig selv tilbage af det gode selskab, vi sad sammen med to unge fyre hvor den ene kom fra Finland den anden var fra Belgien.
Vi sad og snakkede om Trappist øl og det foregik selvfølgelig på engelsk så lige pludselig kommer indehaveren Dirk op til os med en øl i hånden, han fortæller at det var en Græsk Trappist brygget på Chimay for et Græsk kloster, vi smagte den men jeg syntes den var lidt tynd men pyt så er den også smagt, men den gode Dirk er virkelig i godt humør så han snakker og fortæller, vi smagte op til flere øl og der blev tegnet og fortalt, jeg har aldrig oplevet den hvidhåret så opstemt og glad, da vi tager afsked får jeg et kys på kinden og jeg siger jer hvis den gode Dirk var opstemt så var det nok mig der var det resten af aftenen og natten, det var så stort at opleve ham på slap line, håber jeg vil opleve det igen.

02.09.2015
Så er Trappist ølsmagningen vel overstået, en hel weekend i munkenes fodspor, 32 glade ølfolk indtog cafeen sent eftermiddag, de var bare klar til at smage munkebryg, der skulle smages 30 forskellige øl, jeg havde forsøgt at få fat i den Amerikanske Trappist Spencer men det lykkes desværre ikke.
Aftenen blev rigtig hyggelig og deltagerne aftalte at mødes næste dag til lerdue skydning samt en enkel øl eller to, de lovede alle at de nok skulle passe på ikke at få for meget. Maden var forskellige oste og pateèr fra Trappist klostrerne.

Lørdag mødte alle op og var i meget højt humør, jeg tror de havde haft en rigtig god skydning, om der blev skudt ret mange duer ved jeg ikke, vi fortsatte med de mange dejlige øl og stemningen var særdeles hyggelig, klokken blev over midnat før de sidste var gået hjem. Endnu en god ølsmagning var blevet holdt her i Ølhuset.

19.08.2015
Lige hjemkommet fra Belgien med ost og diverse pateèr fra Trappist klostrerne, vi var rundt på dem alle og fik smagt deres dejlige øl, igen var vi på Orval og fik den ”grønne” Oeval, den smager bare så fantastisk, jeg prøvede om jeg kunne købe nogle flasker men ak den var kun på fad og fade solgte de ikke, det hjalp ikke lige meget hvor meget jeg fortalte om hvor glad danskerne var for deres øl så blev svaret nej øv.
Det blev også til en lille tur på Kolminator, endnu en dejlig oplevelse hvor vi smagte ”gammel” øl  mødte nye mennesker unge som gamle med hang til godt ”gammel” øl.

01.08.2015
Som tiden dog flyver allerede august og sommeren ( den smule der har været )er næsten over, stadig nogle standhaftige gæster både ude og inde, vores gårdhave har ikke været meget i brug i sommer, de få der har trodset vejret har siddet med tæpper for at holde varmen, hvor bliver varmen dog af i år.
Er i gang med at planlægge vores Trappist ølsmagning som løber af stablen her i august, vi skal et smut til Belgien efter diverse oste og pateèr, øllene har vi i hus, det vil sige jeg mangler den Amerikanske som er meget svær at få fingrene i, jeg har kontakt til en herre som bor derover han vil prøve om det kan lade sig gøre at sende nogle flasker til mig, håber det lykkes ellers må det vente til næste gang.

01.07.15
Sommeren er over os, det er ikke det bedste vejr men der er en del gæster her i Ålbæk alligevel, jeg har besøg af mange gamle kunder som lige kikker forbi for at høre hvordan det går og så bliver der da også smagt på en del godt øl. Mine medarbejder er gamle kendinger menlig vores søn Eske, Anna og Emil, så kunne der også lige blive plads til en enkel ny medarbejder nemlig Jonas. Et godt team som er gode til at hjælpe hinanden, de er alle rigtig gode til at servicere vore mange gæster og kan få noget fra hånden, er ikke bange for at tage fat hvor der er brug for det, ja selv rengøring klarer de når der ikke er fyldt op i cafeen.

Jeg har nu over 400 forskellige øl og øl nummer 400 blev Barista fra Kasteel, en super øl, fyldig rund og blød  på bare 11%. Jeg har den både på  flasker og fad, næsten alle der smager den er enig med mig om at det er en super øl.

21.06.15.
Tilbage fra Belgien med et vognlæs flaske øl samt en masse fade, altid dejligt at besøge Belgien, denne gang var vi i Antwerpen og Brugge nok nogle af de bedste ølbyer syntes jeg, nå nej jeg glemte lige Leuven.
Vi var selvfølgelig på Kulminator og smage noget ”gammel” øl, her mødte vi en Tysker og Itailener som havde kendt Kulminator parret siden de startede, de kunne fortælle mange sjove ting om det dengang unge værtspar, der havde altid været en stor passion for øl hos dem begge, der havde da været nogen flere siddepladser den gang ( det kniber nu ) sjov aften.

Jeg havde en del nye øl med hjem, må jeg se hvor jeg kan finde plads til dem.

01.06.15
Så har vi igen været på ølfestival i København, vi smagte en Thisted Limfjordsporter som havde lagret på Whisky fade, en rigtig god smagsoplevelse. Når vi så har smagt på øl og mødt en masse mennesker er det skønt at tage tilbage på hotellet smide benene op og nyde dagens sidste øl som vi altid har med. Dagen efter tog vi ind til den indre by for at finde nye og gode ølsteder, samt nyt en Tapas hos Eric i
Prinsessegade, og en middag på Brewpub.
Vi finder næsten altid et nyt ølsted når vi er i København, men der er jo også mange af slagsen derover.

26.05.15
Så har Tim igen glædet os alle med sin dejlige musik, pinselørdag indtog han hjørnet i cafeen og spillede og sang hele aftenen, der var mødt rigtig mange op for at nyde hans musik så det blev en dejlig aften.Pinsen er gået fint her  i ølhuset, mange besøgende har lagt vejen forbi og nyt en øl eller to.

19.05.2015
Så er ølsmagningen med nye lige hjemtaget øl gennemført, en rigtig hyggelig aften hvor der blev smagt på 8 ud af 12 nye øl mærker, gæsterne var en blandet flok altså aldersmæssig, der var 9 unge mennesker med som ikke havde smagt ret meget Belgisk øl før de kom til ølsmagningen, jeg håber de har fundet ud af at belgisk øl er godt øl, stemningen var ret høj da de tog afsted i Taxa. Resten af mine gæster blev lidt længere så vi fik en snak om det øl de havde smagt, jeg tror alle øl blev godkendt til salg i ølhuset.

30.04.2015
Ølsmagning med ”gamle” og nye øl, der blev smagt på 8 ”gamle” øl op i mod de samme 8 nye øl, humøret var højt da gæsterne mødte ind til smagningen alle glædede sig til en god aften i godt selskab, vi var 17 personer så det var fint.
Ud fra hvad jeg kunne høre i min øresnegl under smagningen lød det til at det var de ”gamle” øl der vandt løbet næsten hver gang, til slut var der lidt delte meninger om hvad der var bedst men jeg tror det blev de ”gamle” der løb af med sejren.

23.04.2015
Vi har lige været et smut i Belgien efter øl, især fadøl som vi manglede, vi kunne lige hulte os igennem med de fade vi havde, så stor var min glæde da jeg kunne modtage over 40 fade med mange spændende øl, mange af dem havde jeg aldrig haft på hanerne før så det var skønt. Det var en hurtig tur så vi nåede ikke så meget, jeg fandt dog 12 nye øl, så nu mangler jeg kun 8 øl inden jeg når det magiske tal 400 det sker inden sommer så glæd jer.

29.03.2015
Så er der gået 10 år med godt øl, jeg holdt 10 års fødselsdag i går d. 28 marts, tre år i Skagen blev det til før jeg flyttede her til Ålbæk hvor jeg nu har været i 7 år, tiden er fløjet afsted og der har været rigtig mange gæster igennem på de 10 år heldigvis kommer de fleste stadig, der er dog nogle der er faldet bort ( døde ) det er trist når man mister gode bekendte.
Mine gæster ligger aldersmæssig mellem 20 til 90 år så der er stor spredning, men alle har samme holdning til øl nemlig at det skal drikkes og nydes i rigelig mål.
Jeg havde en rigtig god dag med mange gæster som ønskede at fejre denne dag sammen med mig, der var øl i stride strømme og alle fik besked på selv at skænke op så jeg også kunne nyde et glas eller to, der var godt gang i hanerne, dertil fik vi lidt tapas ( belgisk fra Ardennen og vildt fra Rævehede gårdbutik.)
Om tre år holder vi fest igen for så bliver Cafeen 10 år ( denne gang var det jo firmaet Det Bette Ølhus som havde fødselsdag. )

26.02.15.

Vi var på Foodmesse i København her mandag, smagte Hornbeer`s nye cider, god smag, jeg syndtes Gunhild sagde den var på 10% men jeg kan havde hørt forkert, der var mange smagsprøver både på øl og mad så vi sprang frokosten over. Dagen efter kørte vi til Køge for at besøge Hugo`s vinkælder ( jeg ved ikke hvorfor den hedder sådan for det er øl det hele )altid hyggeligt at besøge Hugo, han havde god tid så vi fik en lang ølsnak og smagte noget godt øl. Vi spiste frokost på Brewpub, god mad og hyggelig betjening, her er vi meget glade for at komme, de laver deres egen øl, de havde dog en gæsteøl denne  uge, nemlig en icebock på 24% fra Søgaard Bryghus, jeg vil ikke kalde det øl men det var da sjovt at prøve men det var godt den kun blev serveret i 15/20 cl glas.

20.02.15.
Lige hjemkommen fra Belgien med et læs dejligt øl, 10 nye øl blev det også til på denne tur, 3 af øllene kommer fra byen Kastele hvor vi altid overnatter, det er den lokale ølklub der har fået dem brygget, en blond, en hvede og en med græskar.
Vi havde en dejlig tur hvor vi boede i Antwerpen, vi besøgte mange nye ølsteder, der var en cafe hvor de udover alt øllet også havde 200 forskellige genever ( belgisk/hollandsk snaps )
vi gik desværre også forgæves et par gange, jeg havde fundet 4 cafeer i et studenter kvarter men det åbnede først kl. 17.00 og vi stod og bankede på kl. 12.00 Øv. Vi vilprøve dem en anden gang. Det bedste ved turen ud over alt det øl jeg fik med hjem var turen til Kolminator, verdens bedste ølcafe, vi kom præcis kl. 16.00 da de åbnede så vi fik engod plads ved det store bord lige ved siden af værtens arbejdsbord ( han indrager mere og mere så der snart ikke er plads til gæster ) vi kom til at sidde sammen med en tysker og en italiener som var kommet på Kolminator i mange år. Vi smagte en Kriek Belle Vue fra 1987, en 3 Fontaine 2004 og en Mahleur 12 fra 1999. helt fantastisk oplevelse,alle tre øl var bare velsmagende dog var Kriek`en blevet meget sød gennem alle de år og jeg er jo ikke til det søde øl, men de to andre var nærmest gude drik, endnu en god oplevelse på dette velsignet ølsted, både hr og fru Kolminator har det godt og trives i bedste velgående, jeg ser frem til mit næste besøg.
Den sidste nat tilbragte vi hos vores gode værtspar Anne og Barny og deres dejlige unger, midt ude i skoven hvor alt bare er mørkt og stille, man sover rigtig godt her.

09.02.2015.
Februar endnu en stille måned, ja det passer jo ikke helt for jeg har da mange gæster og skal også til Belgien efter øl her midt i måneden, der er mangel på flaskeøl for heldigvis er der flere og flere gæster der har lyst til at smage andre øl end dem jeg har på fad.
I marts måned får jeg en fadøl fra Malmgård Bryggeri i Finland på mine gæstehaner, Den første ud af tre øl bliver en Pale Ale, den bliver frigivet d. 11 marts og kan smages her i huset d. 13 marts.

29.01.2015.
Jeg er blevet kontaktet af et Tjekkisk bryggeriesom vil have mig til at sælge deres øl her i Danmark, jeg fortalte dem at jeg kun havde belgisk øl men at jeg gerne vil tage deres øl ind som gæste øl et par måneder og så hjælpe dem med at finde en importør som kan sælge deres øl, vi aftalte at vi skulle besøge dem en gang i maj måned og vil vi tage nogle øl med hjem, så altså gæsteøl i maj/juni bliver tjekkisk øl.

19.01.2015.
Så har den stået på ølbrygning hos Fischer her i søndags, desværre blev det kun Flemming, Fischer og mig selv ( sagde hunden ) vi startede medatsætte vand over og fik kværnet malten, ja hvis Flemming og jeg ikke var gråhåret blev vi det den dag, kors hvor det sviner sådan at male malt.
Da der var godt gang i gryden fik vi morgenkaffe, Flemming havde rundstykker med fra Sindal skønt, efter morgenmaden sluttede Emil sig til holdet ( en af mine tidligere ansatte ) han var også nysgerrig og er glad for øl.
Dagen gik med at dufte, røre, og smage på godt øl, en hyggelig dag hvor jeg lærte meget af de erfarne håndbrygger. Jeg glæder mig til at smage vores påskebryg som lige i øjeblikket står og gærer hjemme hos Fischer.

12.01.2015.
Så har jeg stille og roligt taget hul på det nye år, der er stille i Det Bette Ølhus så jeg ser frem til mit ølforum sammen med nogle gæve gutter, der er Flemming og Rene fra Sindal, Jacob fra Hjørring, Fischer her fra Ålbæk samt Løkken bryghus, vi har mødtes 2 gange om måneden i forbindelse med øldommer kursus som jeg var så letsindig at tilmelde mig i sidste halvår af 2014 og her i januar mødes vi også to gange. Vi skal brygge en påskeøl hos Fischer søndag d. 18 januar ( det vender jeg tilbage med ). Vi smager nogle dejlig øller og får noget lækkert mad på skift hos hinanden.


31.12.14.
Nytårs aften eller dag havde jeg igen besøg af en flok unge ålbækker som ville ønske hinanden Godt Nytår, en god tration.
Juledagene er gået fint har haft mange gæster både ”gamle” samt nye, julen er noget særligt så det er bare så dejligt at de har lyst til at bruge nogle timer her hos mig.
Jeg vil ønske alle et rigtigt godt Nytår og takker for dette år, håber at se jer alle næste år. Jeg har jo 10 års fødselsdag i marts måned i 2015.

25.12.14.
Ja somjeg skrev for et par dage siden så kom de igen de unge glade øldrikkende mennesker det er så dejligt at de vil bruge et par timer her i huset inden de holder juleaften sammen med familien, jeg lukkede kl. 16.00 d. 24 december, der var gæster lige til sidste minut. Glædelig Jul.

17.12.14.
Igen i år har jeg haft besøg af sangkoret, de skulle lige synge i Kirken her i Ålbæk før de kom over til Ølhuset, der var fyldt op og alle hyggede sig, der blev sunget og skålet hele aftenen.
Julen nærmer sig med hastige skridt så jeg håber at jeg igen i år får besøg af alle de hjemvendte unge her fra Ålbæk.

03.12.14.
Er lige kommet hjem fra personaleudflugt til København, en dejlig tur hvor jeg kunne vise mit personale alle de gode øl steder i storbyen, vi spiste frokost hos Erik ( min slagter )her fik vi en Orval som havde et par år på bagen, vi smagte den op imod en hel frisk Orval og ja der er bare forskel  i smagen, den ”gamle” var helt klar bedre ( men det ved jeg jo alt om )det var mere det at se de unge mennesker få en sådan smagsoplevelse de var imponeret.

30.11.14.
Så er der juleøl på alle haner igen i år skønt, skønt at det kunne lykkes igen, der har været julemarked i Ålbæk i dag søndag, en hyggelig dag med mange glade mennesker.

01.11.14.
Ja så er vi nået til november og jeg har en del arrangementer her i denne måned, hver weekend er der bestilt spisning og ølsmagning dejligt, jeg har også gang i mine julekalender som jo skal afhentes midt i måneden, så jeg er nød til at tage en ekstra tur til Belgien efter juleøl for at der kan være nok til hele december. Igen i år satser jeg på at have juleøl på alle haner, har bestilt men endnu ikke hørt om det lykkes, jeg tager derned sidst i november, ja faktisk den sidste uge af november.

06.10.14.
Lige hjemkommet fra Prag, en dejlig afslappet tur som endte ud i afhentning af øl i Belgien.
Vi skulle prøve lidt tjekkisk øl og ja det kan sandelig også drikkes ( var nu ikke i tvivl, kendte det godt ) vi var på en øl-tur sammen med en flok andre turister, skulle besøge 5 mikro bryggerier og cafeèr, der er kommet rigtig mange mikro bryggerier i Prag inden for de sidste år og de kan sandelig også lave øl.

Vi boede på en flodbåd, meget sjovt og dejligt at vågne op til bølgeskulp når en båd kom forbi, værelserne var indrettet som små kahytter. Båden lå lidt udenfor bymidten men deres Metro er meget stabil, køre hele tiden og nem at finde ud af og koster nærmest ingen penge.
Selv om mit hjerte og mine smagsløg helt klart skriger på Belgisk øl, må jeg erkende at de Tjekkiske mikro bryggerier også er godt med, ikke sidste gang jeg skal på øltur i Tjekkiet.

15.09.14
Vi er lige kommet hjem fra en bustur til  Belgien sammen med Ålborg Ølentusiaster, en rigtig hyggelig tur, skønt at være sammen med så mange øl glade mennesker i flere dage. Det var en fin tur godt arrangeret af Sten og AnnaLise, vi besøgte bryggeriet Huyge som brygger ( den lyserøde elefant ) Delerium Tremens, Delerium Nocturnum og mange andre gode øl, efter rundtvisningen skulle vi smage på det gode øl og jeg siger jer at der blev smagt, den gode brygger hældte øl på os som om vi ikke havde fået noget at drikke i flere dage og Sten havde svært ved at få os med ned til bussen.

Vi havde mange gode oplevelser på denne tur, en af dem var også en tur i kirke, ja i tror det er løgn men Sten mente at vi godt kunne trænge til en tur i kirke så sagt som gjort, bussen holdt udenfor Koekeberg-basilikaen kirken, ( en af verdens 10 største kirker ) og vi blev ledt ind af en stor dør, ned af en smal gang og så fik vi en åbenbaring, lige for øjnene af os var der en stor bar med masse af flaske øl og tre haner ( som dog var tomme ) så tænk jer under kirken var der en mega bar så kirkegængerne kunne slukke tørsten efter gudstjenesten så det var ikke vin den god Jesus lavede ud af vandet nej det var godt belgisk øl, så nu ved jeg hvorfor det bliver kaldt en gude drik.
Vi tager gerne med Ålborg folket igen en anden gang.

18.08.14.
Har lige været i Belgien efter flaske øl, hylderne var ved at være tomme og sommeren er jo ikke over endnu. Vi blev et par dage i Gent så vi kunne smage lidt nyt øl og det at være hjemmefra var ingen problem jeg havde jo Eske og Anna til at klare hjemmefronten så jeg var helt rolig og nød et par fri dage sammen med Frank. Vi var lidt rundt på de kendte steder, nød at sidde på en fortovscafe og drikke en god humlet øl, vejret var skønt.

22.07.14.
Der opstod en krise situation her i weekenden fadeburet var tomt, vi havde ikke flere ølfade, så Frank måtte hoppe ind i bilen og drøne til Belgien efter nye forsyninger, jeg greb telefonen og fik en samtale til belgien, inden dagen var omme kunne Bart fortælle at der stod 20 fade og ventede på at blive afhentet. Lidt over et døgn efter var der igen fyldt op i fadeburet, ingen fade var løbet tør så der var ingen gæster der tørstede men puhà det var nu ikke sjovt pludselig at mangle øl og så midt højsommer.

05.07.14.
Så er sommeren over os både vejret og gæsterne, hu-hej hvor det går, vi ligger nærmest vandret hver dag, jeg har 5 ansatte i år så det går nok, håber vi kan følge med.
Hver dag skinner solen vi har åben fra kl. 11.00 til 22.00 og næsten hele tiden er der fyldt op i humlehaven.

29.06.14.
Ja jeg nåede også en tur til Belgien inden sommeren rigtig startede der skulle jo gerne være øl nok til alle. Vi var kun lige i belgien en enkel dag så måtte vi tilbage igen da vi manglede fadøl, men som altid nåede vi et smut til Westmalle, La Trappe og Gent ( her havde vi en enkel overnatning ) en skøn by som vi meget gerne besøger.

15.06.14.
Brønderslev i lørdags, Frederikshavn denne lørdag, sådan skal det bare være skønt at de gider besøge mig. Frederikshavn havde øl a`libitum så der blev gået godt til øllet, maden gled også fint ned, eller det kan også være den blev skyllet ned. Jeg tror alle fik hvad de kunne klare, kun et problem der var ikke mørke øl nok, der var mest blond og tripel øl og de fleste ville gerne have mørk øl men kære læser hav ikke ondt af de stakkels ølfolk de manglede ikke modet til at prøve det lyse øl, der var ikke mange øl tilbage da toget var kørt fra Ålbæk. Jeg tror vi gentager dagen næste år.

08.06.14.
Ja så har Brønderslev afdelingen lige været forbi her i går, hyggeligt at møde dem alle igen, en flok glade mennesker med hang til godt øl. Vejret var fint så det foregik ude i min humlehave, der var mange andre gæster og alle syntes at det var hyggeligt med sådan en flok øl-elsker, flere gæster spurgte mig om hvem de dog var og hvor de kom fra, efter forklaringen var der fuld forståelse for at de blev lidt høje i stemmerne.

25.05.14.
Så har jeg lige været på ølfestival sammen med Frank, vi havde nogle dejlige dage i København, først en dag på ølmessen og resten af tiden rundt i København`s ølparadis. Vi fandt igen mange nye steder hvor de bare har godt øl, vi spiste hos Erik ( vores belgiske slagter i Prinsessegade ) altid hyggeligt, vi møder mange af hans venner og kunder, nogle af dem har enda besøgt os i Ålbæk.

Vi spiste på et kinesisk spisested en af vore aftener, det havde når slået os ihjel, altså ikke os men vore smagsløg, alt godt øl var spildt resten af aftenen og næste dag, vi kunne næsten ikke smage noget så stærk var maden, gør det aldrig, spis ikke kinesisk mad hvis i vil have godt øl ( bare et godt råd ).


04.05.14.
Weekenden var godt besøgt, jeg havde en stor flok folkedanser på besøg, både danske (lokale ) og tyske folkedanser var meget tørstiger og de havde også taget humøret med så det blev en livlig fredag, rigtig hyggelig. Lørdag bød på endnu et hold glade ølkender, jeg nyder når der er travlt og masse af glade gæster, tænk at så mange har fundet vej til ølhuset i dette forår.

01.05.14
Foråret er på vej, det mærkes både på vejret og på de mange gæster jeg har her i Ølhuset, rigtig mange gengangersamt nye gæster har fundet vej til mit lille ølhus. Vejret er også så ved at blive så godt at  vi kan sidde ude i haven, jeg har rodet lidt i jorden udenfor og kan se at min humle spirrer helt vildt det varer ikke længe så har vi humle igen.01.04.14
Jeg har mødt en belgier som laver belgisk chokolade på Fyn, så nu har jeg igen belgisk chokolade i ølhuset, det smager rigtigt dejligt, belgisk chokolade når det er bedst og tilpasset de danske smagsløg. Nu kan det snart ikke blive bedre, øl, kød/pølser og chokolade fra Belgien, så nu mangler jeg bare sproget ( men det kommer aldrig ).27.03.14.
Så er jeg kommet hjem fra Belgien med en god portion øl, det blev til kun til 18 nye øl, men jeg har den nye Hollandske trappist Zunderts øl med hjem, jeg besøgte klosteret fik snakket med en munk som fortalte lidt om deres øl, da jeg så ville købe øllet blev han lidt stille og fortalte mig at jeg kun kunne købe 6 stk. i en lille bærepose, jeg fortalte ham at jeg kom helt fra Danmark for at købe hans øl og hvis jeg kun kunne købe seks stk. var det helt til grin ( ja det var nok ikke lige de ord jeg brugte men det mente jeg ) han indvillede i at jeg kunne købe en kasse altså 30 øl, jeg forsøgte at se meget glad ud men tænkte inde i mig selv ” så lad mig dog købe et par kasser ” men n kasse kunne det blive til + 6 glas.
Ikke nok med at munken syntes jeg var urimelig det gjorde hans ”chef” også, for da jeg gik ud med mine øl brød h...... løs, det haglede og blæste som aldrig før men kun lige over klosteret for da jeg kom ind i bilen skinnede solen igen, ham der ”Vor Herre” skal man ikke lege med.

Ud over turen til det Holland kloster var jeg og min tro følgesvend lige et smut på La Trappe, her spiste vi en god frokost og fik deres jubilæums øl som var rigtig god på trods af de lave procenter, jeg ville købe nogle med hjem men nej den var da udsolgt og blev ikke brygget mere, øv. Jeg fik noget pate fra La Trappe med hjem så det skal nydes i påsken.
Det var en rigtig god tur til Belgien og da turen gik hjemover var det med  en fyldt bil.15.02.14.
Februar plejer at være en stille måned men det lader til at der er rigtig mange der har besluttet at besøge mig i denne stille mørke måned.
Jeg er i gang med at lave et ølkort som beskriver alle mine øl, lige i øjeblikket har jeg 350 forskellige øl, når jeg skal til Belgien i marts måned håber jeg på at få omkring 25 nye øl med hjem.15.01.14
Så er jeg startet på 2014 og håber at få besøg af alle vore dejlige gæster igen, håber også på at der vil komme en del nye i løbet af året. Vejret er ikke det bedste men alligevel har jeg besøg i weekenderne så det er bare skønt. Jeg har haft et rigtigt godt år med mange nye og ”gamle” gæster,det er så dejligt når der dukker genganger op, jeg har jo min faste lille flok er fra Ålbæk de kommer troligt hver fredag og det er jeg meget glad for, hvis de læste dette skulle der lyde en stor tak til dem alle.31.12.2013.
Så er jeg nået til årets sidste dag, jeg har åben fra 11.00 til 16.00 for at ønske mine gæster godt nytår. Jeg kan se tilbage på et rigtig godt år, og det kan jeg kun takke alle gamle og ny gæster for, ja vejret skal nok også have et stort tak, det har været et fint vejr hele sommeren og et

meget mildt efterår.

Jeg vil ønske alle et rigtig godt nytår og håber vi ses igen næste år.

15.12.2013.
Vi er nu nået til midt i måneden og jeg tror mit juleøl holder, men alligevel kontaktede jeg Preben fra Randers bryghus om han havde et par fade juleøl ekstra og heldigvis var der bid her så nu kan jeg trykt gå julen i møde, jeg har øl nok.


15.11.2013.
Lige hjem kommet fra Belgien med juleøl, altså kun på flaske da juleøllene på fad ikke var klar endnu, det var lidt af en skuffelse da jeg fik at vide at der ikke var nogle fade til mig men jeg fik lovning på at de nok skulle komme inden jul, ja det var da godt men hvad skulle jeg gøre var min eneste tanke, gode råd var dyre og mangel på øl var endnu værre, så for første gang måtte jeg vende næsen hjem til Ålbæk uden en eneste juleøl på fad.


Nu acceptere jeg jo ikke alt så jeg gik i gang med at undersøge mine muligheder og jeg var heldig for på Fyn er der en Belgisk ølmand som gerne ville hjælpe mig med juleøl, jeg fik bestilt og den gode belgier/fynbo tog til det store ølland, med skam at melde måtte han desværre også sande at det var altså svært at få jule øl i år, heldigvis var han også en stædig belgier og d. 28 november havde jeg juleøl på alle haner. Jeg havde meldt ud at vi d. 30 november ville åbne for juleøllet med fuld musik, det lykkes med øllet og musikken blev leveret af Max Wolff fra Århus så helt igennem en god start på julemåneden takke være en stædig belgier.

07.10.2013.
Jeg har lige afholdt en hel uges ferie, jeg vil ikke trætte jer med hvad jeg har brugt tiden på men alligevel vil jeg fortælle at jeg faktisk har været i Tyskland og besøgt 6 forskellige bryggerier ( jeg skal ikke have tyske øl ind men det var lidt sjovt alligevel ) i Tyskland har de en ølforening hvor der er 70 bryggerier sammen, betingelsen for at være med er at man sammen med sit bryghus også har en restaurant eller et hotel, gerne begge dele. Vores egen Bryggeri Søgaard i Ålborg er faktisk også medlem, vi overnattede på 3 forskellige bryghuset hvor de også havde spisested så det var en hel oplevelse. Bryghusene ligger spredt ud over hele Tyskland, men vi regner med at vi i løbet af nogle år får besøgt dem alle, det er lidt hyggeligt.


01.09.2013.
Endnu en fantastisk sommer er forbi, det har været nogle gode måneder med rigtig mange gæster, vejret har også bare være helt i top, jeg har ikke kunne ønske mig noget bedre vejr.

Så en stor tak til alle som kikkede forbi mit lille ølhus hen over sommeren.

01.07.2013.
Så er sommeren i gang, der var sommerstart i Ålbæk i søndags, fint vejr og mange mennesker. Lars spillede igen i år i ølhuset, han kan virkelig trække folk til med hans god og hjertevarme musik, musik alle kender og kan synge/nynne med på. En god start på en forhåbentlig god sommer.


27.05.2013.
Ølfestivalen i Valby var igen i år en god oplevelse, fredag var jeg på festivalen og lørdag blev brugt til besøg på alle de gode barer og cafeer i det indre København.


22.05.2013.
Pinse lørdag var der musik i ølhuset, Tim spillede for fuld hus, der var gæster både inde og ude ( vejret var bare dejligt ) jeg holdt åben til kl. 23.00 gæsterne ville bare ikke gå hjem, kl. 24.30 blev jeg færdig med at rydde op og de sidste 5 seje kunder måtte finde et andet vandhul.


01.05.2013.
Så er ølfestivalerne i Belgien over for denne gang, det var en rigtig hyggelig og lærig tur, første stop var Gueze festival i og omkring Bruxelles, jeg skulle mødes med andre entusiasternes fra Nordjylland og Sjælland.

Vi havde købt billet til en rundtur med bus hvor vi skulle besøge 5 forskellige bryggerier, vejret var dejligt og alle var bare i højt humør som steg nogle grader jo mere gueze vi smagte. Vi besøgte følgende bryggerier: Boon – Hanssens – 3Fornteinen – Oud Beersels – Timmermans. Det at smage spontangæret øl lige fra hanen var lidt af en oplevelse, jeg tager gerne turen en anden gang.
Efter en ekstra dag i Bruxelles tog vi til Ghent, en øl by der bare har det hele, rigtig mange ”vandhuller” genbesøget på Bryggeriet Gruut var fint, men når man har været der et par gange så har man smagt det hele, det er begrænset hvad de har af øl og det er ikke de helt store udfordringer.

Ud af de mange ølsteder der findes i Gent holder jeg nok mest af ”det lille vandhus ved ølkanten” de har et bredt udvalg af godt øl, ølhuset har fået brygget deres egen øl, virkelig god øl så prøv den hvis i kommer på de kanter. Et andet sted som også var et besøg vær var ”Dulle Griet” her var der også et godt udvalg, dog var det ikke så hyggeligt, lidt mørkt og kølig rum men fin betjening.
Efter Gent gik turen til Het Anker hvor vi skulle bo to dage inden turen til Leuven, jeg er meget glad for at besøge Het Anker, har været der mange gange og møder næsten altid nogle dansker som nyder det gode øl, hvor der er godt øl kan man altid finde ølglade dansker.
Jeg var så heldig at finde nogle flasker Gauden Carolus 2000 i deres lille butik, samt en rest påskeøl. Vi nåede også lige forbi ”Hullet 4” og de havde åbent, igen havde han fået nye øl som jeg ikke kendte ej heller havde hørt om, et skønt lille stød midt ude i skoven ”det lille hus i skoven”.

Så er vi nået til dagen hvor ølfestivalen afholdes, Zythos Bierfestival er virkelig et besøg vær, her kommer næsten alle de mindre bryggerier, mikro bryggerier skulder ved skulder, et herligt syn både for øjet og ganen, dette er livet hvis det skal leves rigtig.
Efter en lang og hård dag tog vi tilbage til hotellet for at slappe af og fordøje de gode oplevelser.
To dage efter var vi på vej hjem med en bil fyldt med øl, 15 nye og mange genganger.11.04.13.
Så er påsken overstået, og jeg har haft rigtig travlt, rigtig mange gamle kunder lagde vejen forbi Ølhuset, og endnu flere nye kunder kikkede ind, vejret har ikke været noget at skrive hjem efter men der blev hygget indendørs. Dejlig at se så mange kendte ansigter igen, det kunne mærkes på ølsituatienen at der var mange gæster, der var ikke mange fadøl tilbage så det er godt at jeg skal til Belgien sidst på måneden igen. Jeg skal til gueze festival d. 21 april og til den store ølfestival i Leuven d. 27 april det glæder jeg mig meget til og så skal jeg have øl med hjem.15.03.13.
Jeg har været på Indslev bryggerie og deltaget i en ølbrygning, vi var nogle stykker som havde fået den ære at brygge øl nr. 100.000 for Goodbeer på  Indslev, navnet blev White Amigo, glæder mig til at smage den. En hyggelig dag i godt selskab.02.02.13.
Så er jeg i fuld gang med det nye år, har en del ølsmagninger i denne måned. Skal lige et smut til Belgien efter øl så jeg er klar til påske.
Ellers er her kold og blæsende, har desværre mistet min dejlige kat Sally, hun blev dog 14 år før hun ikke kunne mere, hun kom altid ned i cafeen når det var ved at være lukketid og gæsterne ikke ville gå, hun sætte sig meget bestemt og nedstirrede de kunder der ikke kunne finde ud af at gå, så mange af jer har nok oplevet hende, et stort savn.31.12.12.
De sidste timer i det gamle år er ved at være over, har sagt godt Nytår til de sidste gæster, endnu et år er gået og det er gået godt jeg har fået rigtig mange nye kunder/gæster i løbet af året. ikke mindst nåede jeg mit ønske om at få 300 øl inden årets udgang, jeg har nu 308 forskellige belgiske øl + mine mange juleøl  ( 26 forskellige ). Så nu må jeg jo gå efter at nå de 400 inden 31 december 2013.  Tak til alle der besøgte mig og det bette ølhus i 2012 håber i kommer igen næste år.15.12.12.
Så er julen i fuld gang, der er godt salg i juleøllet, har fyldt op hver weekend, skønt at så mange vil besøge mig og mit lille ølhus.30.10.12.
Så er juleøl på flaske og tønder i hus, 10 juleøl på fad + 26 forskellige flaskejuleøl så er der noget at vælge imellem.
Så har jeg nået det magiske tal.  300 forskellige Belgiske øl er nu på hylderne i det bette ølhus, ja jeg tror faktisk at der er 308 når jeg tæller rigtig efter. Vi besøgte et lille bryggerie Sint Carnarus, et hyggelig lille sted, der var lukket da vi ankom ( jeg tror bryggeren havde glemt vores aftale ) men heldigvis gik hans hustru og fejede gulvet i den lillle butik/serveringslokale så vi blev lukket ind og fik smagt på det gode øl, efter ca en time indfandt Dr. Carnarus sig i egen høje person, hyggelig fyr.

Vi snakkede øl og bryggeri i et par timer hvorefter vi fyldte øl i bilen og gjorde os klar til at køre til Struise Bryggeriet, men ak her vidste den gode brygger at der var lukket fordi de bryggede øl om mandagen, der blev hurtigt ringet til det gode bryggeri og vi fik lov til at besøge dem alligevel, vi skulle bare bruge bagindgangen.

Efter noget kørsel rundt fandt vi endelig bagindgangen til Struise, det lignede ikke helt et bryggerie men vi fandt den åbne dør og nærmest kravlede under slanger, ledninger og ophængte tæpper indtil vi stødte på en herre som spurgte hvad vi lavede der, fik dog forklaret at vi var indbudt og blev så vist hen til bryggeren som var igang med at brygget en øl til en kineser/japaner jeg blev ikke helt klar over hvilke land han kom fra de ligner jo hinanden  og snakke med ham skulle jeg jo ikke.
Vi blev ærbødigt vist ind i deres prøverum og jeg siger jer her var bare fadhaner på hele væggen, hele 30 stk. og der stod kum emty på den ene ellers var der øl på alle haner, det var jo som at komme i himmelen.

Vi smagte på de gyldne dråber og kors hvor var det godt, de kan altså noget de gale brygger i Belgien. Inden vi forlod bryggeriet havde jeg en kasse Black Albert ( har bare forsøgt at få fat i dem i over tre år de var altid udsolgt når jeg nåede frem ) under armen samt en kasse Macdame en fyldig frue på 10% derudover fik jeg en kasse glas med hjem og blev budt velkommen en anden gang når vi kom på de kanter.

Derfra kørte vi til Brugge for at spise aftensmad, der var julemarked i den gamle by, boder med juleting og julespise, æbleskiver, pølser slik m.m. gik en hurtig tur rundt før vi slog os ned og fik et velfortjent måltid mad. Man overlever ikke på øl alene selv om vi tit prøver, der skal altså fast føde til en gang imellem.
Endnu en dejlig tur til øllets land.30.10.12.
Oktober måned sker der ikke så meget, vi har været på ferie på Kreta, fået vores glaslager bygget færdig så det nu er lidt nemmer at finde de glas der skal bruges,  jeg har jo mange glas. Jeg ville ønske at bryggerierne ville holde sig til en type glas til alle deres øl men nej hver øl skal da selvfølgelig have deres egen glas.

Udover vores  sædvanlige julekalender har jeg i år fået lavet en adventskalender som indeholder 4 x 75 cl øl.06.09.12.
Vi har lige været på ølfestival i Bruxelles, fire dage i Belgien, fire dage med godt øl. Festivallen var ikke det helt store hit, formange mennesker for lange køer til ølteltene så vi gik ud i den store by for at finde nogle gode steder som vi endnu ikke havde besøgt og vi fandt dem, lige overfor Manniken Pis var der et rigtig dejlig ølsted, de havde en masse øl som vi ikke kendte og en fantastisk betjening, tjenerne løb nærmest rundt men havde altid et øje på hvilken kunder der manglede øl, en stor oplevelse vi var der nogle timer hvorefter vi fandt et nyt sted også med mange dejlige øl.


Vi var også lige forbi Delerium Tremens, jeg elsker alle deres fadhaner mon ikke der er omkring tyve ja måske flere, jeg bestilte en meget humlet øl og fik den serveret i et mega tandkrus, en underlig grumset væske men hold da op hvor var den god, det var længe siden jeg havde fået så humlet en øl, øllen var fra bryggeriet Viveen en humlet oplevelse ( jeg har senere fundet bryggeriets glas det er noget pænere en det jeg drak af ).

Dagen efter besøgte vi et lille mikro bryggeri Wolff, en dygtig brygger som forstod hvad der gør en øl god og drikkelig, det var et meget lille sted, han var dog igang med at finde nogle større lokaler. Vi købte nogle kasser og et enkelt fad kunne vi også få lov til at tage med os hjem.
Senere på dagen besøgte vi bryggeriet " 3 Fonteinen" her brygges kun spontangæret øl så som Oude Geuze, en stolt brygger som viste os rundt i sit bryggerie, vi fik også lov til at se hans kælder hvor han opbevarede mange årgange Geuze. Vi fik smagt en helt nybrygget Geuze og en der havde nogle år på bagen, det var helt tydelig at øllet blev bedre år for år. Bryggeren havde i samarbejde med andre geuze brygger fået lavet et museum over de spontangæret øltyper, det besøgte vi også og fik en god snak om øl med den unge kostode. En helt igennem god og dejlig øldag.
Da vi senere på ugen kørte mod Danmark var bilen lastet med mange nye og gode øl til jer alle.09.07.12.
Vi har haft besøg af 23 cyklende ølglade mennesker, Beer De Tours lagde vejen forbi cafeen, fik lidt frokost og et par øl. Cafeen var fyldt helt op både ude og inde ( vejret viste sig fra den bedste side den dag ) et herligt syn at se så mange mennesker i cykeldres, der var både "tykke" og "tynde", store og små og så dem midt imellem.


I samarbejde med vores lokalformand/kvinde Tanja havde vi arrangeret et doping stop ude på heden mellem Hulsig og Skagen, Tanja, Frank, Annemette og Rune stod klar med måleudstyr og ekstra øl, alle skulle jo gerne være lige fulde hvis løbet skulle være retfærdigt.
En rigtig god dag med mange glade og livlige mennesker, høj sol og sommer når den er bedst.01.07.12.
Så er sommeren startet, ikke vejrmæssigt, men byen summer af liv og glade gæster som finder vejen ind til det bette ølhus, der er rigtig mange genganger som kikker forbi og får en øl og en snak.

Vores humle gror og dækker næsten hele hegnet, haven ligner snart en stor humlebusk, skønt.
Vi har fået nogle flotte blomsterkummer ude foran huset og vores reklameskilte er blevet sat op, nu mangler vi bare at få huset malet gult så bliver det så flot.21.06.12.
Jeg er i gang med at planlægge en ølsmagning med lager øl, øl der har omkring 5 til 12 år på bagen, vi skal smage 8 forskellige belgiske øl som har været gemt væk i længere tid. Jeg ved at de smager himelsk så nu skal jeg bare overbevise mine gæster om det samme, når folk høre om gammel øl bliver de lidt tvivlende " kan de nu også være sandt" og ja kom og prøv det.20.06.12.
Har lige været nede efter øl igen og var så heldig at besøge Bryggeriet Van Steenbergen, ( Gulden Draak ) vi blev vist rundt af den tideligere ejer, sønnen har overtaget men var i Frankrig på forretningsbesøg, så den gamle trådte til og fortalte meget levende om øllet og bryghuset som jo er et familiebryggerie gennem generationer. Bryggeriet er stort men de har stadig plads til at udvide mente Piet som han hed. Udenfor stod der en masse kasser og flasker fra Palm Bryggeriet, Frank spør om de evt. hælder på flasker for Palm, Piet kikker forbavset på stakken og sig tørt " hvor pokker kommer de kasser fra", det kendte han ikke noget til så nej Palm må nok klare sig selv tror jeg.

Vi besøgte et par lokale cafeer i byen og alle havde selvfølgelig Van Steenbergen`s øl. En god tur på trods af det dårlige vejr (regn, regn, og så regn igen ).01.05.12.
Festival i Leuven er nu overstået, nogle rigtige dejlige dage i godt selskab, vi var sammen med vores "Landsfader" Bo, forkvinden for Frederikshavn Ølentusiaster Tanja, Jørgensen, tideligere "landskvinde" AnneMette, en øl-ven mere som jeg desværre ikke kan huske navnet på ( flovt ). Vi havde nogle gode dage i Leuven som er et besøg værd, derefter en hel dag på øl-festival hvor vi smagte rigtig mange øl, på et tidspunkt mente Tanja vi var oppe på 85 smagninger. Spørg ikke om jeg kan huske dem alle for så må jeg lyve, det er umuligt at huske så mange øl og det blev da også sværer og sværer at koncentrere sig om det gode øl, på festivallen var vi så heldige at vi mødte Danny De Smith fra Bryggeriet Slaapmutske, vi har i flere omgange skulle besøge ham men det var aldrig lykkes så det var godt han var med til festivallen og det var rart at få en snak med ham. Frank og jeg havde et par dage i Belgien før vi skulle mødes med de andre ølentusiaster så vi var lige et smut forbi bryggeriet Kerkom, et hyggeligt lille sted med en brygmester som ikke lever mange år hvis han ikke stresser ned, aldrig har jeg mødt så stresset et menneske, han fortalte med stor stolthed om sit bryggeri og sine øl som vi smagte ( vi kendte de fleste i forvejen men alligevel er det skønt at sidde på stedet og nyde dem ) de havde en cafe i forbindelse med bryggeriet. Bryggeren anbefalede et godt ølsted ude i en skov, "Hullet" var navnet, et sted med rigtig mange øl, ja flere hundrede tror jeg, ejeren havde nogle meget strenge husregler kan ikke huske dem alle men nogle satte sig ekstra fast på hjernestammen, et lød sådan " Gå aldrig efter øl, bestil ved bordet" - "Bliv siddende og afvendt tjenerens ankomst" det der bed sig mest fast var følgende" det er med døden til følge hvis du putter Grenadine i øllet" ( noget sødt rødt stags ). Her smagte vi en Trappist øl som Chimay havde brygget til et Fransk kloster, Mont Des Cat var en ambra farvet øl på ca. 7% en let drikkelig øl. En dejlig hule midt i skoven, med en hyggelig ejer og noget godt øl.10.04.12.
En rigtig dejlig påske er over, vi havde mange gæster både nye og "gamle", vores ølsmagning Skærtorsdag var der god tilslutning til, vi var 26 personer så det passede med pladsen i cafeen.
Vi havde lige været et smut i Belgien efter øl både flasker og fade så nu er der fyldt godt op alle steder, jeg fik kun en enkel ny øl med hjem, uge 17 tager vi afsted igen så skal vi til ølfestival i Leuven og når vi drager hjem igen har jeg omkring 10 til 15 nye flaske øl med hjem til butikken, har smagt dem og de passer fint i min smag. Vi skal besøge et par bryggerier onsdag og torsdag inden festivallen går igang, det ene er Bryggeriet Kerkom som laver Bink øl, har hørt fra dem og vi var velkommen.15.02.12.
Så er vi nået ind midt i februar måned og det ser ud til at mange gæster har fundet vejen til godt øl, jeg har haft fuld hus næsten hver weekend, især fredag hvor vi har vores fyraftensmøde. Rigtig mange kikker forbi til en enkel øl før de skal holde weekend, Tiden nærmer sig hvor jeg skal til Belgien efter øl, hylderne er ved at være tomme og det tynder også ud i lageret af fade, men det er jo gode tegn syndtes jeg.15.01.12.
Så er jeg startet på det 4 år her i Ølhuset, her i januar måned har vi  mange arrangementer, vi har Nytårs- kur og ølsmagninger, der kommer også besøg fra Brøderslev, her kommer en flok gode ølfolk. ( har været her før ) så det skal nok blive vådt.
Har haft en flok glade nordmænd til ølsmagning, de forstår virkelig at sætte pris på godt øl.31.12.11.
Så er vi nået til årets sidste dag, jeg har haft åben fra kl. 11.00 til 16,00 og har haft besøg af rigtig mange der ville ønske godt nytår, skønt.
Året er gået fint på trods af krisen, jeg har selvføgelig mærket nedgangen i gæster men alligevel er der kommet nye til så alt i alt et "godt nok" år.

Jeg vil her takke alle mine gæster for et godt år og håber at se jer alle igen næste år, tag bare nogle venner med her er altid plads til flere.
Godt Nytår.15.12.11.
Så er julen over os og vi har lige afholdt vores juleølsmagning med 8 nye belgiske juleøl, igen en god oplevelse,
Jeg har en del julefrokoster her i december så der er nok at se til, det er dejligt at mine gæster har fundet ud af at man godt kan holde en julefrokost uden dans og musik larm.01.11.11.
Så har vi lige været en tur i Belgien, bare sådan en lille smuttur for at finde ud af hvad der er kommet af nyt juleøl, i år har jeg omkring 30 forskellige flaske juleøl. Det kniber dog med fadøl har kun fået 7 fade med juleøl med hjem, godt nok flere af samme slags så det skal nu nok gå.

En dejlig kold tur, vejret var ikke det bedste men øllet smager jo lige godt selv om det regner og blæser, fandt et nyt ølsted i en lille by nær grænsen (kan ikke huske hvad den hedder ) men et hyggeligt sted.
Var også lige forbi La Trappe efter deres årgangsøl, fandt en Quadrupel fra 2008, smager som en drøm.09.09.11.
Har lige været i Brussel til ølfestival, her får mang ikke bare 10 cl. nej her er det et helt glas øl du får stukket i hånden, det koster næsten ingen penge og der er bare rigelig med øl. Vi var forbi Wit Cap`s bod og fik en snak med bryggeren, han var noget forundret men glad for at høre at vi forhandlede hans øl i butikken her i Ålbæk. Efter nogle timer blev vi nød til at gå tilbage til hotellet for at slappe lidt af inden vi skulle mødes med vores Landsfader og andre fra bestyrelsen i danske ølentusiaster på cafe Moder Lambic, Jørgen og Gunhild fra Hornbeer var også med så det blev en rigtig fin aften.
Efter et par dage i Brussel hentede vi vores øl og kørte hjem til Ålbæk.06.09.11.
Øllets dag blev holdt i Frederikshavn i samarbejde med Frederikshavn handelstandsforening, en god dag men vejret var ikke med os ja det regnede ikke men der var meget koldt så vi måtte hoppe og danse lidt for at holde varmen. Jeg stod sammen med nogle håndbrygger så det var rigtigt hyggeligt, de fortalte med megen stor glæde om deres øl og arbejdet med at lave det. Jeg får helt lyst til at brygge øl men gør det nok ikke da der er rigtig mange der er gode til det, jeg vil holde mig til at smage og sælge godt øl.29.06.11.
Ja så har jeg rundet de 60 år,  der var åben hus i cafeen hele dagen og rigtig mange kikkede forbi, jeg havde fået lavet min egen øl hos et Belgisk bryggeri, lavet glas med logo så det var rigtig dejligt at kunne åbne for hanen og servere "Vera Tripel"  en tripel øl med ekstra humle så det er næsten en tripel IPA. Inden dagen var omme havde vi tømt begge fade med Vera øl.samt en del andre fade så jeg tror ikke der var nogen der gik tørstige fra cafeen den dag. Jeg havde en rigtig dejlig dag hvor jeg ikke fik lov til at lave noget, mit dejlige personale klarede det hele både med mad, drikkevarer og oprydning.26.06.11.
Sommerstart i Ålbæk, vejret er  fint, vi har Lars Bruun til at spille igen i år, han kan virkelig trække folk til huse. Hele byen summer af liv og musik, måske for meget musik for det er som om man forsøger at overgå hinanden, Lars havde svært ved at overdøve musikken fra den store P-plads, det er noget vi skal have lavet om til næste år. Ellers en god dag med mange gæster.14.06.11.
Vi har lige haft live musik her på ølhuset, det var Tim der leverede musikken en rigtig dejlig aften med god musik og glade mennesker, vejret var bare helt i top så der var folk både ude og inde og Tim gav dem en musik oplevelse. Det er helt sikkert noget vi vil prøve igen.30.05.11.
Ølfestival i Valby er lige overstået, vi brugte hele fredagen på festivallen, lørdag tog vi rundt på forskellige ølsteder i København, vi var på Ørsted ølbar, var der før de åbnede så da personalet kom hjalp vi med at stole ned så vi kunne få et sted at sidde, rigtig hyggeligt sted med en del ølhaner, derefter gik turen til Plan B og ja de har da noget øl men så er det også sagt, stedet manglede hygge og personalet var ikke meget for at fortælle om øllet så det blev kun til en enkelt øl. Næste stop Nørrebro Bryghus et rigtig godt sted, noget større end jeg havde forventet, personale var gode til at fortælle om deres øl og god til at gejde os rundt i øllet, en god oplevelse.

Lige i lille smut omkring Charles bar, meget lille sted med meget hygge, så nåede vi til Mikkellers egen bar, et hul i jorden men også næsten som at komme i himmelen, alle de fadhaner var et dejligt syn og vi skulle selvfølgelig smage nogle gode øl hos Mikkel, når jeg skriver et hul i jorden er det fordi man går ned i en kælder, der er ikke meget plads, der er heller ikke gjort ret meget ud af rummet men hele den ene væg er prydet af ølhaner og så er det at man nærmest føler sig i himmerriet. Da sulten nærmede sig fandt vi en lille cafe hvor de havde en del Tapas og nogle dejlige øl, vi fik en rigtig god snak med indehaveren som fortalte en hel del om sin cafe og hvad ideer han havde omkring den, han var desværre ikke nævnt i øl-guiden ( det burde han nu være ) men der var alligevel en hel del mennesker fra ølfestivallen der fandt ham og hans cafe.


Lige et smut tilbage på festivallen og få en enkel øl før vi skulle tilbage til Hotellet for at få en lille smule søvn inden turen tilbage til fastlandet.17.04.11.
Så har vi endelig afholdt vores trappistølsmagning med 27 forskellige trappist øl. Vi startede fredag aften med en lille flok ølglade mennesker, der var lidt stille til at starte med men efter nogle gode øl steg stemningen noget og inden aftenen var over var det svært at råbe dem op. Indimellem øllene var der lidt ost og pate fra de forskellige klostre samt brød.

Lørdag startede vi lidt før for at nå alle øllene, stemningen var bare i top lige fra starten, nu kendte alle jo hinanden så der måtte råbes højt lige fra begyndelsen. Der var en ekstra overraskelse idet vi havde fået fat i nogle La Trappe øl som havde 20 til 24 år på bagen, den lyse var der ikke så meget ved men den mørke derimod var rigtig god især bundfaldet. Ud over disse sjældne øl havde vi også fundet en Westmalle øl som kun blev serveret for munkene.

La Trappe havde lavet en Quadrupel som havde lagret 10 år på whisky fade, en meget spændende øl, den havde vi noget besvær ved at få fat i men heldigvis lykkes det.
En hel  igennem dejlig weekend, vi håber vore gæster fik lidt med sig hjem.11.04.11.
Efter en hel uge i Belgien og Holland hvor vi overnattede på forskellige klostre føler vi en fred og ro i både sjæl og krop, om det skyldes alt det øl vi fik må i kære læser selv afgøre, jeg vil nu selv mene at det var alle de messer vi deltog i på de forskellige overnatningssteder.
Vi havde den første overnatning på Achel klostret, vi blev modtaget af en lille munk som viste os vej til vores lille munkecelle og fortalte at der ikke måtte drikkes øl i cellen ( ja overhovedet ingen steder på klostret ) der var aftensmad kl. 18.30 efter messen. Achel er meget nedslidt, fugten kunne lugtes alle steder, de har virkelig brug for hjælp.
Vi indtog vores aftensmad sammen med et par andre gæster, alt forgik i stilhed, først blev der læst en velsindelse over vores mad som bestod af brød, ost, pate og frugt dertil kaffe eller the. En halv time efter kom den samme munk ind og vi takkede for maden hvorefter vi alle hjalp med at rydde af og vaske vores porselæn og bestik op.

Vi gik en tur i kloster haven og derefter op i vores munkecelle hvor vi stik imod reglerne åbnede en øl med kork prop og selvfølgelig sprang proppen op med et kæmpe knald så vi sad bare og ventede på at vores lille munk bankede på døren og bad os forlade klostret, men det skete heldigvis ikke. Vi deltog senere i midnatsmessen, en stor oplevelse, selv om vi ikke forstod et ord af det hele så var der en sjælden ro i kirken. Morgenmaden bestod af brød, ost og marmelade samt kaffe og the ( brødet er toast brød ) igen blev det hele velsinet af en munk og igen fik vi en halv time til at spise, derefter oprydning og afsked med klostret og munkene.
Næste kloster var Chimay, ja det vil sige det er ikke på selve klostret man overnatter men et lille hotel ved siden af, der er 7 værelser og en cafe. Vi fik det røde værelse Chimay Rouge, alt var rødt i dette værelse så vi var ikke i tvivl om at det skulle forestille Chimay Rouge`s øllen. Her fik vi smagt deres nye pilsner øl som kun serveres i cafeen og ikke kunne købes med ud af huset, vi prøvede godt nok men der var ikke noget at gøre de ville ikke af med det.

Næste morgen da vi skulle afsted stod der 10 fade med deres special øl ude i gangen,(  hvor havde vi dog lyst til at tage et med os.) jeg fik købt ost og pate for det ville de godt sælge. Denne overnatning var bare en overnatning ikke noget særligt, det største problem hernede var at de kun ville tale fransk.
Vi tog en tur ned til Orval klostret for at hente ost og pate, der skulle vi ikke overnatte da vi har prøvet det for et par år siden, ellers en flot kloster og jeg husker det som en dejlig oplevelse da vi sidst var dernede, vi fik en øl og kørte så vidre til Rochefort klostret, her måtte jeg ikke overnatte men derimod måtte Frank godt blive og sove, han var jo mand og de ville ikke have kvinder inden for murerne,vi valgte dog begge at køre vidre selv om de gerne ville skaffe mig et hotelværelse inde i byen. På vores vej tilbage til Westmalle kloster hvor vi også skulle overnatte tog vi lige ind på Val-Dieu klostret som jo også er et Trappist kloster, men de må ikke bære Trappistmærket da de ikke vil give deres overskud for ølslaget til velgørenhed  ( det er et krav for at kunne bære Trappistmærket ).Ellers et flot kloster i hyggelige omgivelser. På vores vej rundt fandt vi også ud af at Bornem også var et Trappist kloster men de havde det på samme måde som Val-dieu ingen velgørenhed ud over det de som munke går og laver i dagligdagen, vi fik lov til at komme indfor murerne og talte med en havemand/munk som fortalte lidt om klostret og parken.

Tilbage til Westmalle kloster som bare har penge nok, da vi kom ind kunne vi se at næsten alle bygninger var nye og pæne, her manglede man ikke noget. Vi fandt vores munk som viste os vej til hver vores munkecelle, vi måtte nemlig ikke sove sammen selv om vi var ægtefolk, Frank skulle forlade min celle kl. 22.00 og så skulle lyset slukkes og man skulle sove. Inden da gik vi en runde i parken og derefter var vi til aftenmesse, vi fik tilbudet om at se en film som fortalte munkenes historie, ingen øl kun kaffe eller the, filmen var på flamsk men vi kunne da gætte os til det meste.
Så efter en lang god meget stille nattesøvn kunne vi nyde et godt munke måltid bestående af toast brød, ost, syltetøj og frugt, der måtte jo ikke siges noget så det var godt at tegnsproget var opfundet og det gælder på alle sprog.
Vi skulle så have afsluttet vores dejlige uge på La trappe klostret  men da vi spurgte om det var muligt at se bryggeriet samtidig med at vi overnattede hos dem blev de meget stille og spurgte om det var øllet vi var interesseret i så kunne vi ikke få lov til at overnatte i gud`s hus, så det blev ikke denne gang vi sov på La trappe. Husk vis du vil overnatte på La Trappe kan du ikke fordrage øl og drikker det aldrig.

Vi kom hjem med en masse gode oplevelser og meget kendskab til Trappist munkenes liv, masse af ost, pølser og pate lavet på de forskellige klostre og ikke mindst med ro i både krop og sjæl "husk det".01.03.11.
Så har vi hentet årets første læs øl, der var nogle nye med så nu må jeg se hvor jeg får plads til dem, jeg skal snart have nogle flere hylder.
Vi havde en rigtig god tur, vejret var også med os, ca 10 grader så det lugtede lidt af forår. Som sædvanlig var vi på Kolminator, her blev vi modtaget med smil og nik fra værtsparret, der var ikke mange mennesker til at starte med men inden der var gået en time var der fyldt op, ved vores bord sad der et ægtepar fra Brugge og tre unge mennesker fra USA, Tyskland og Gana, så snakken gik og øllet gik på omgang.
Vi smagte en Duvel årgangsøl, denne var fra 2010 og bliver først brygget igen år 2012 lidt af en oplevelse, prisen var også rimelig 275, - kr. for 75 cl. en dejlig smagsoplevelse.

Vi har fået lovning på 6 flasker når den kommer i 2012, den skal ikke sælges bare nydes. På mad siden fik vi også et par gode oplevelser, når vi skal læse menu kortet så må vi tit gætte hvad det er der bliver serveret. Ja vi er da aldrig gået fra det sed uden at have spist det vi får serveret selv om det ikke altid er hvad vi havde forventet. Men uden mad og drikke dur vi bar ikke.20.01.11.
Vores Trappist smagning er blevet rykket til april der var ikke nok tilmeldte, vi håber at der bliver flere som har lyst til at deltage når vi kommer ind i forårs måneden. Alle øl er i hus og til marts eller lige først i april henter vi ost, pølser og pate i Belgien som skal bruges til smagningen. Vi tager en uge hvor vi vil overnatte på følgende klostre: Westmalle, Chimay, Achel og La Trappe. Rochefort vil kun have mænd inden for murerne så det springer vi over.
08.01.11.
Ja så har vore kunder igen forsøgt at tømme julefadene, det kunne de ikke så nu må øllet hældes ud hvis ikke Frank skal gå rundt i en evig brandert og det skal han ikke så vi får en rigtig lykkelig kloak.
Jeg må sige at de gæster vi havde gjorde virkelig et forsøg ja de havde hentet hjælp helt fra Århus, men lige lidt hjalp det. Men en rigtig hyggelig dag alligevel.15.12.10.
lørdag d. 8 januar tømmer vi julefade ( hvis der er noget tilbage ) så vi kan få nye øl på hanerne, så kik ind fra kl. 14.00. det der ikke bliver drukket bliver hældt ud i kloakken.14.12.10.
Den 14 og 15 januar holder vi en Trappist ølsmagning med 26 forskellige trappist øl, da der er så mange øl vælger vi at holde det over en weekend, der kommer ydligere oplysninger ud angående pris og start tidspunktet.06.12.10.
Så er der kommet juleøl på hylderne i butikken, hele 24 forskellige øl har vi med hjem, der er en del lyse juleøl som smager noget anderledes, de har stadig alle julekrydderierne men er også meget humlet så det bliver en frisk øl og ikke så tung som de mørke fyldige øl vi kender, procenten er der ikke sparet på så selv om de er lyse har de stadig meget fylde.
Vi har afholdt to juleølsmagninger i november måned meget hyggeligt.30.10.10.
Så har vi igen været i Belgien efter øl, vi kørte ud til Westwelteren for at hente lidt øl, men nej de havde lukket igen igen, så vi kørte ind på en lille landevejskro i nærheden, her fik vi noget frokost, pate, ost og en St. bernardus ABT 12. vi fik en lille snak med værten som fortalte at der i september måned hvert år blev afholdt en trappist ølsmagning i området hvor man kunne smage alle de belgiske trappist øl ganske gratis, jeg tror nok vi vil aflægge et besøg næste år i september måned.
Senere besøgte vi et drankencenter i nærheden her havde de lige fået en ny øl som kun blev solgt i Poppringen, det var en nunne øl, faktisk rigtig dejlig blond øl, de havde også lavet en pate så vi købte både øl og pate med hjem til cafeen.

Vi skulle nu ind til slagteren i Watho så vi kunne få noget pate, hennepot og ost med hjem, da vi ankommer er der middagslukket så vi går over til bryggeriet Het kapittel, her har de ferielukket fortæller brygmesteren så tilbage til torvet og hen til vores værtshus " I ovnen" også ferielukket, nu er gode råd dyre, vi er ved at være rigtig godt trætte af belgien og deres ferie, men endelig går døren op til nabo værtshuset og vi kan få en øl og vente på at slagteren åbner.

Hos slagteren oplever vi en lille sjov ting, da jeg beder om en hel ost kikker hun på mig og spørg om jeg/vi kommer fra Danmark, om hun havde set vores øl-bil ved jeg ikke, men det var nu lidt sjovt, derefter foregår samtalen på dansk/fransk og tegnsprog, det skal siges at jeg fik både ost, pate og hennepot med mig hjem.
På kulminator møder vi 5 danske ølelsker som også havde fundet denne dejlige oase.04.09.10.
Øllets dag, vi skulle starte i Frederikshavn sammen med andre ølentusiaster, vi havde fået øl fra Jerrys som vi delte ud blandt besøgende på gågaden, dejlig vejr, glade mennesker alle steder. Efter nogle timer skulle vi tilbage til Ålbæk, vi skulle med toget menTanja havde købt for få biletter ( det forsøgte hun at bilde mig ind ) så jeg skulle køre med Bo ( vores tidligere formand ) da jeg kommer hjem til cafeen er der rigtig mange kunder så jeg får lidt travlt med at servere øl for mine kunder, ølentusiasterne er nu ankommet og der er rimelig fyldt op i den lille cafe.

Så sker der bare en helt masse, Tanja vil gerne have ordet, det får hun og begynder at sige en helt masse om mig og min cafe/og butik og inden jeg fatter et ord af det hele står jeg med et bevis i hånden, et bevis der fortæller at jeg har fået " Den regionale ølpris af Danske Ølentusiaster 2010" en pris jeg godt viste eksisterede, en pris som jeg aldrig havde drømt om ville havne i mine hænder, jeg er utrolig glad for at så mange ølfolk har stemt for at jeg skulle have denne fornemme pris, denne dag, blev for mig en af de dage som jeg vil huske som noget helt unikt, jeg har svært ved at beskrive min glæde men jeg håber at alle ved hvor meget det betyder for cafeen / butikken og mig. Tænk "Den regionale ølpris " her i ølhuset.15.08.10.
Lige så hurtig sommeren kom er den forbi igen, næsten alle gæster er taget hjem og der er atter faldet ro over Ålbæk, desværre alt for tideligt, vi har kun haft 3 gode sommeruger.Humlen vokser og vokser, det varer ikke længe så kan jeg begynde at høste humleblomster.
Vi havde en god sommerstart, sildebordet er flyttet over på vores parkeringsplads så nu kan kunderne få noget godt øl til deres sildemad, det er nu ikke belgisk øl for det vil jeg ikke servere i plastikkrus, jeg har fået øl fra Hjørring bryghus, det falder i alles smag, især pilsneren den flyder bare fra fadene. alle er rigtig godt tilfreds med det nye tiltag, som en "gammel" ålbækker sagde til mig " nu er sildebordet kommet hjem igen".
01.07.10.
Så har jeg fået kaffe og the på hylderne, frisk malet kaffe både til cafeen og til at tage med hjem. Det er også blevet til lidt olie og oliven fra Italien, smagen af Samsø, eller som de selv kalder det
Samsø Landkøkken. Smagen af Læsø og Nordens køkken har jeg ikke mere, var ikke helt tilfreds med kvaliteten, Bornholm sennep og krydderier er stadig i butikken.
Sommeren er på det højeste og jeg har besøg af mange "gamle" kunder ikke bare dansker men også svensker, nordmænd og belgier.15.06.10.
Har været i Belgien efter sommer øl, fik en masse gode fade med hjem, har lige tjekket at jeg faktisk har haft 67 forskellige øl på hanerne siden jeg startede cafeen.
Var på Westmalle kloster efter ost og mødte den samme gamle munk som sidst, hyggeligt. Fik købt noget likør og bjesk med hjem, tjeneren spurgte om det var noget vi drak tit for han syndtes han kunne huske mig fra sidst jeg var på besøg i cafeen.01.06.10.
Sommeren nærmer sig og vi er ved at gøre vores gårdhave klar til sommeren, endelig kan jeg se at mit humle har overlevet den hårde vinter, det er begyndt at spire så nu tror jeg på at foråret og sommeren er på vej. Håber på en lang og god sommer det kan vi godt bruge her i lille Ålbæk.11.04.10.
Så skete det endelig, jeg fik Det Danske Ølmærke. Lørdag d. 10 april fik jeg besøg af en masse glade øldrikker og med sig havde de vores dejlige formand for lokalafdelingen af Ølentusiaster i Frederikshavn Tanja og hun havde en gave til mig, nemlig Det Danske Ølmærke 2010, det var bare så dejligt af få overragt dette bevis på at jeg glæder mange med hang til godt øl, jeg er rigtig glad for denne anderkendelse. Vi havde en rigtig dejlig dag, mange lokale stamkunder var også mødt frem for at fejre denne dag med mig.06.04.2010.
En rigtig dejlige påske er lige overstået, fint vejr og rigtig mange kikkede forbi cafeen og butikken, det var skønt at se alle kendte og nye kunder igen, vejret var også med os, der var en enkel eller to der nød gårdhaven om end det krævede lidt ekstra tøj så holdt de ud.01.03.10.
En meget kær og dejlig mand er desværre gået bort, en af vore rigtig gode ølforhandler døde her i begyndelsen af 2010 han havde været syg et stykke tid,( hjernesvulst ) kun 54 år gammel, en mand vi vil komme til at savne meget.


24.02.2010.
Sne, sne, bare det dog snart er over så vi kan få noget forår, jeg glæder mig til igen at få besøg af jer alle og til at kunne servere en kold øl i gårdhaven, med alt det sne kan man næsten ikke komme ind i butikken eller cafeen, vi har over 1½ meter høje snedriver uden for huset, må have hjælp fra den lokale snerydder som kom med sin kæmpe kravko og fjerne sne fra fortovet så der var en chance for at nå døren, her meget stille i Ålbæk det er som om alle er gået i vinterhi, selv vinterferien kunne ikke drive folk fra deres varme hjem.31.12.09.
Så er julen over og vi skal snart skyde det nye år ind, jeg vil sige tak for i år og ønske alle kunder et rigtig godt nytår og håber at vi ser mange af jer i 2010.01.12.09.
Så er der jule øl på alle 8 fade samt omkring 25 forskellige juleøl på flaske. Julekalenderen har også været et hit igen i år, det er dejligt at der er nogle som syndtes det er en god kalender gave.
Vi har travlt med at pakke julekurve og juleøl der skal sendes rundt i Danmark inden den 24 december.01.11.09.
Vi har været i Gent og besøgt et nyt bryggeri, ja det første i byen, bryggeriet hedder Gruuk og er ejet af en kvindelig brygger, hun har være ansat hos bryggeriet Lindemann i Belgien.
Vi havde lavet en telefonisk aftale om besøg og vi blev da også godt modtaget, hele bryggeriets cafe var et stort rod, der havde været en lukket fest aftenen i forevejen og de må virkelig haved hygget sig og fået noget indenbords, der stod mange tomme fade, men der var da stadig noget på hanerne så vi kunne smage hendes øl.
Hun laver øl efter opskrifter hun har fundet fra middelalderen og vil gerne lave en øl uden humle. Da vi var på besøg havde hun en blond og en ambra øl, ikke særlig stærke men rigtig gode, en fin eftersmag, duft og farve var bare iorden. Vi købte nogle kasser med hjem og til sommer skal vi have nogle fade fra dette bryggeri.                   
                                          


01.09.09.
Ja så er sommeren ved at være over, ikke fordi jeg syndtes vi har haft nogen, men datoen siger at vi nærmer os efteråret og så må vi til at hygge os inden døre med noget mørkt og godt øl på fad.  Fra d. 15 november kan der købes juleøl til at tage med hjem, julefadene får jeg først i december måned.
Jeg vil igen i år holde juleølsmagning i november måned, og øl-gløggen kommer også frem igen i november/december. I år vil jeg prøve noget nyt, d. 30 december vil jeg servere en let buffet fra kl. 13.00 til 16.00 hvortil man kan drikke alt det fadøl man vil til en samlet pris af 200,- kr. det vil nok være en god ide at bestille bord da jeg jo kun har plads til 24 spisende gæster.15.08.09.
Nu har vores yngste søn Eske ( han hjælper mig i butik og cafe ) også været med en tur i himmeriet, vi havde ham med en tur til Belgien her i sommer, jeg tror han blev meget forgabt i cafeèn Delirium Tremens her kunne han sagtens sidde hele dagen hvis ikke vi skulle nå og se noget mere af byen. Han fik også hilst på Anna vores søde og dejlige hotel ejer i Kastele, her overnattede vi den sidste nat inden vi kørte hjem igen. Men desværre havde vores stamværtshus Colminator i Antwerben ferielukket så det må han have tilgode til en anden gang.30.07.09.
Så har vi været på besøg på A`Chouffe bryggeriet, en rigtig god oplevelse, vi fik set hele bryggeriet, tappehallen og deres cafe hvor vi smagte noget godt øl. Derudover var vi  inde på deres spisehus, det var ikke så stort men fyldt op med ting og gode sager. Jeg fik snakket med bryggeren og han lovede mig at jeg kunne få lov til at købe Mc.Chouffe på fad her til efteråret /vinter. Den unge mand der viste rundt var god til engelsk så vi kunne bare spørge ( holdet vi var med var alle Hollænder så det foregik på hollandsk ) han fortalte også at han selv ejede et BBB house, da vi spurgte hvad det stod for fik vi hurtigt et svar nemlig Beer, Bed and Brekfast. Vi aftalte at vi skulle komme ned og besøge ham næste gang vi skulle hente øl, men det bliver først en gang i det nye år.20.06.09.
Jeg har en lille historie som jeg gerne vil dele med jer alle. ( Inden i læser vidre skal i huske at jeg skrev en historie )  Jeg eller vi har haft besøg af munkene fra Westmalle kloster, på en af vore turer efter øl fortalte en af vore forhandler at han var blevet ringet op af en munk fra Westmalle kloster som ville spørge om han solgte Westmalle øl på fad til Det bette Ølhus i Ålbæk for de havde været på besøg heroppe og der kunne de se at der stod tomme Westmalle fade i vores baghave, og det var ikke købt igennem deres forhandler. Jeg tror ikke de fik noget svar for jeg har stadig Westmalle på fad, men tænk at jeg som den eneste butik&cafe her i Danmark  ( jeg er meget beæret ) har haft besøg af nogle munke fra Westmalle kloster, ja bare det at de ved at jeg er her og at jeg er kommet på deres læber det syndtes jeg er rigtig flot. Men, men, vi ved jo alle godt hvem jeg rigtig har haft besøg af , men at man lusker rundt i min baghave og flytter rundt på mine tomme fade syndtes jeg nok er lidt for dumt, jeg håber personen er lidt flov over sig selv.30.04.09.
Foråret er godt på vej og vi skal have vores første sommer uden butikken i Skagen, vi er meget glade for at vi tog springet her til Ålbæk, vi har en rigtig god opbakning fra de lokale Ålbæk`ker, her har vi gæster i alle aldre, både de gamle, halv gamle, de unge og da også et par børn i ny og næ. Vi har især to små  piger som tit kommer sammen med forældrerne, jeg tror faktisk at de kan lide at komme her, så får de en Velværsvand fra Læsø og der skal altid være lidt kiks og chokolade til dem, vi starter tidelig her i Ålbæk.09.02.09.
Så er jeg flyttet fra Havnevej i Skagen, det var lidt trist men så alligevel,butikken og cafeen i Ålbæk tager alt min tid jeg håber så bare at mine faste kunder i Skagen kan finde vejen til Ålbæk.
I øjeblikke er jeg ved at gøre plads til kaffe og ost samt nye øl, håber på at komme op på omkring  300 øl i år.
Jeg har faset mange danske mikro øl ud da jeg ikke har plads til dem og de sælges for de fleste også i Danske supermarkede og der kan jeg ikke hamle op med prisen.08.01.09.
Så har vi afholdt gulvafløbsfest, det vil sige vi har forsøgt at tømme fadene da vi holder lukket i januar måned, skal lige  have cafeen frisket lidt op.
Det var en rigtig god og våd lørdag hvor mange gæster kikkede ind og forsøgte at  tørlægge mine fade, det lykkes nu ikke så jeg håber på mere hjælp næste år, et bliver en fast tradition hver d. første lørdag i det nye år.29.12.08.
Ja det er længe siden jeg har skrevet i dagbogen men jeg har haft meget travlt og har samtidig haft bøvl  med hjemmesiden men det har i vel set når i har været inde for at kikke åbningstider det har været helt hen i vejret, jeg håber det bliver bedre næste år.
Jeg vil takke alle mine kunder for året som er gået, det har været rigtig dejligt at se så mange "gamle" og nye kunder i cafeen og butikken i Ålbæk, jeg har haft et rigtig godt år og er meget glad for at jeg købte huset her i Ålbæk.
Næste år vil jeg udvide mit varerlager med lidt speciel kaffe og the, derudover håber jeg på at kunne indføre nogle belgiske oste i butikken.
Butikken i Skagen bliver lukket her pr. 1 februar 2009,  jeg kan ikke finde tiden til at passe begge butikker da jeg jo stadig også har mit dejlige pædagog  job. jeg håber så at mine kunder fra Skagen kan finde vejen ned til Ålbæk.
                                                         


16.09.08.
Så er vi kommet hjem fra ølfestival i Valby, en stor oplevelse og dejligt at se så mange bryggerier samlet samme sted, vi fik smag på meget forskelligt øl og mad med øl.
Lørdag eftermiddag var vi inde i storbyen for at besøge Den Tatoverede Enke og hendes 16 haner, vi fik en rundvisning i huset og nød en St. Bernadus Whitbeer i den dejlige gårdhave.
Ja så er jeg også blevet "mor" til Søgaards Bryghus`s "Egtvedpigen`s Bryg" nr. 301, Claus siger at den skal drikkes år 2021 så det glæder vi os til.18.08.08.
Ja så må jeg heller fortælle jer lidt om vores sommer, vi har haft en god sommer men den var alt for kort på grund af vejret, vi havde ellers fået lavet vores gårdhave færdig og havde glædet os til en lang god sommer men ak man kan ikke regne med vejret, der har regnet og blæst mange dage, de dage hvor  sol og varme dominerede  havde vi rigtig mange der lagde deres vej forbi den bette ølcafe og det var rigtig dejligt.
Jeg har fået mange stamkunder både blandt fastboende og turister/gæster, ja jeg har sågar nogle der kommer helt fra Randers bare for at få deres lørdags formiddagsøl, skønt.
Vore 8 haner har konstant været i brug og der er løbet mange liter forskelligt belgisk øl igennem hanerne, vi har været i belgien op til flere gange efter øl så nu kender bilen selv vejen ned igennem  Danmark, Tyskland, Holland og Belgien.
Der er også kommet en del nye øl på hylderne, de er endnu ikke kommet på prislisten men det sker om meget kort tid, vi har fået kontakt til flere små mikro bryggerier i Belgien som har kontaktet os for at høre om vi vil forhandle deres øl, og hvis det er godt ja så kommer det nok også på hylserne.17.06.08.
Så er sommeren over os, vi har sommerstart her i Ålbæk på søndag d. 22 juni vi håber alle på godt vejr og jeg har fået min gårdhave ( biergarden ) som  Frank ynder at kalde den. Gårdhaven er blevet rigtig dejlig og bliver taget i brug for første gang på søndag, jeg håber den vil danne ramme om mange gode dage her i sommer og fremover.
Mine 8 fadhaner kører på højeste gir, der er rimelig hurtig udskiftning på hanerne, om det er fordi folk her i Ålbæk har savnet godt øl ved jeg ikke men jeg  kan glæde mig over besøg af lokalbefolkningen ( her skal vi lige have frederikshavnerne med også )hver dag og det er jeg utrolig glad for, der er også mange gæster/turister der lægger deres vej forbi mit lille ølhus, så der er allerede mange stamkunder her i Ålbæk.15.06.08.
Det er længe siden jeg har haft tid til at skrive lidt om hvad der foregår her i ølbutikken, jeg har rimelig  meget at se til, har været i Belgien et par gange siden april og fået noget nyt øl hjem, jeg har fået to øl fra et lille mikro bryggerie i byen Bince i Belgien, jeg besøgte bryggeriet efter opfordring fra brygmesteren Jo som havde kontaktet  mig, en rigtig dejlig fyr som bare var glad for at brygge øl, han havde lavet to forskellige øl på dette tidspunkt og var nu begyndt at sælge det rundt omkring i Belgien, dejlig øl.
Bryggeriet havde til huse i et nedlagt bryggerie hvor der også havde været  malteri, de gamle tragte fra malteriet sad stadig i loftet i den lille cafe som også var tilknyttet bryggeriet, stor borg-ligende hus i flere etager.
Derudover har jeg også fået Grimbergen`s nye øl i hus, den minder slet ikke om de andre 5 Grimbergen øl, ikke lige min smag men vores lokal øl formand og næstformand Bo og Tanja syndtes rigtig godt om den så nu har jeg den i ølbutikken ( jeg skal jo heller ikke kunne lide alle øl i Belgien ).03.04.08.
Så er foråret over os og vi er i fuld gang med cafeèn, vi har rigtig mange gæster både nye og genganger og det ser vi som et godt tegn.
Vi har lige været i Belgien efter øl og andre gode sager, vi havde en masse gode oplevelser som jeg lige vil fortælle jer lidt om.
Vi startede på Westmalle kloster´s cafe, her fik vi en dubbel Westmalle med grenedine og dertil fik vi serveret ( ja hold jer nu fast ) håndrullet frikadeller med kirsebærsause og groft brød ( kirsebærsausen var ikke jævnet som vi normalt gør når vi får den til vores ris`alamande ) nej den var lige hældt op fra glasset og lunet lidt, vi kikkede underligt på denne ret men det smagte faktisk god og passede fint til det mørke øl.
Dernæst skulle vi over for at købe ost på Klostret, vi blev først sendt hen til bryggeriet men her var der ingen ost, så fik vi at vide at det foregik henne fra den anden del af klostret der hvor vi ikke måtte køre ind.
Vi kom hen til den store kloster port og fik trukket i klokken ( her var Frank stået af )  Kloster porten blev åbnet af en lille munk som ville vide hvad jeg ønskede, jeg fik forklaret ham at jeg gerne ville købe noget af deres ost hvorpå jeg blev budt indenfor på klostret, ja tænk jer jeg var nu indenfor murerne i Westmalle kloster nået jeg aldrig havde forestillet mig, men munken førte mig ind i et lille kontor hvor han åbnede et køleskab fyldt med ost og så kunne jeg bare vælge hvilken ost jeg ønskede. Jeg fik købt en ny og gammel ost, fik betalt og var så på vej ud imod klosterporten igen, nu overraskede munken mig ved at føre sin hånd op til sit hjerte  og derefter give mig hånden med de hjerteligste  ønsker for en god hjemrejse ( sikke en oplevelse ).
Senere kørte vi ud til Westvleteren for at spise frokost og købe lidt øl med hjem, vi fik en dejlig frokost bestående af pate og kalvesylte samt en 12 .
Vi havde denne gang købt ind i butikken inden vi spiste og vi havde fået vores 6 øl hver, efter frokosten ville jeg lige købe lidt kalvesylte og glas med hjem  og tænk jer jeg fik lov til at købe 6 øl mere så vi kom hjem med hele 18 Westvleteren øl.
Lige et smut ud til St. Bernadus for at købe lidt ost, jeg kom ind på bryggeriet men desværre havde de intet ost men da bryggeren hørte at jeg kom helt fra Danmark ja nærmere Ålbæk ( han var henne og kikke på sit verdenskort for at se hvor Danmark var ) skulle jeg ikke gå tomhændet der fra og jeg havde jo købt deres øl så jeg fik 6 nye Grottenbier glas samt 6 St. Bernadus glas med mig hjem, derudover fik jeg en addresse hvor jeg altid kunne købe deres ost.
Så jo som i kan se var det en rigtig god tur med nye oplevelser.26.03.08.
Nu har vi indviget vores cafe med fuld hus, masse af gæster besøgte vores lille ølcafe Skærtorsdag, jeg tror der var over 100 gæster i løbet af dagen, der var Belgisk øl på alle 8 haner og der blev drukket tæt, jeg tror alle  nåede igennem alle 8 haner i løbet af dagen.
Vi havde valgt at åbne kl. 13.00 med fri øl  hele dagen, dertil kunne man smage tre forskellige sild fra Launis her i Ålbæk.
Der var mange hilsner så som blomster, chokolade, vin, gavekort til musik, ja selv "Krudttårnet" pryder nu vores bar. En helt speciel hilsen bestod af 6 store fine rødspætter som vi spiste med velbehag til vores aftensmad, en rigtig god dag både for os men også for vore gæster.02.03.08.
Så har vi lige været en lille tur til Belgien efter nyt øl, jeg har fået 5 nye øl med hjem, samt supleret op på det øvrige øl.
Jeg har været så heldig at få tre kasser øl fra Westvleteren med hjem denne gang, købt gennem en mellem mand så de er blevet noget dyre end de plejer.
Byggeriet går også planmæssigt, det er ved at tage form så jeg nu kan fornemme hvordan det bliver når det står færdig her til påske, jeg glæder mig til at komme igang med Cafeèn.28.01.08
Lige en lille brifing angående min cafe, byggeriet går rigtig godt, jeg tror vi holder tidsplanen så vi kan åbne op til påske altså Skærtorsdag.
Januar måned har været meget stille så jeg ser frem til vinterferien, jeg håber der bliver mange der lægger deres vej forbi Ålbæk eller Skagen, åbnings tiderne bliver lidt forskudte da jeg jo skal passe begge butikker, har endnu ikke fundet Bo`s afløser men håber det snart sker.
Den første weekend i marts tager jeg til Belgien for at forsyne mig med øl til cafeen, jeg regner med at få lidt påskeøl med hjem.06.01.08
Her i januar og februar er jeg nød til at passe begge butikker da Bo har fået fast arbejde på fuld tid, så åbningstiderne bliver noget anderledes end de plejer, men tjek enten i butikkerne eller her på nettet så i ikke går forgæves. Jeg bliver nød til at lukke begge butikker d. 26 og 27 januar da jeg skal til Norge den weekend.01.01.08
Året er nu gået på hæld og et nyt er startet, jeg vil sige tak til alle mine kunder, gamle som nye der har fundet vej til mine butikker i Skagen og Ålbæk, det har været et travlt år med at få butikken og cafeèn i Ålbæk færdig og taget  i brug, ja helt færdig er vi jo heller ikke, nu her i januar lukker vi ned i cafeèn ( butikken er stadig åben ) for så at åbne op igen til påske med en større og bedre cafe med både bar og køkken.
Til påske vil jeg have 8 haner med belgisk øl samt 2 med danske mikrobryg, derudover vil jeg servere frokostplatter med belgisk ost, pate og pålæg fra vores gode slagter her i Ålbæk, der vil også være mulighed for en silde platte med tre slags sild og hertil kan i nyde en Ålbæk bjesk.
Jeg håber at se jer alle i år 2008, tak for i år.02.12.07
Så er julen godt igang, vi har holdt den første julesmagning for piger her i Ålbæk, en rigtig hyggelig aften hvor der blev smagt på 7 forskellige juleøl.
På vores tur til Belgien efter juleøl fik vi en rigtig god oplevelse, for det første smagte vi igen noget gammel øl denne gang  var det "Stille Nacht" som havde 8 år på bagen, en dejlig smag og blødhed. Alt imens vi sidder og nyder vores øl kommer vi til at kikke op på baren ( det skal lige siges at baren i Kolminator - Antwerten, nærmest er skjult af øl og diverse glas, kasser, udsmygning m.m. ) og i kan ikke tænke jer hvad der stod deroppe, vores egen Mikkeller øl, der var 4 forskellige øl fra mikro bryggeriet Mikkeller, vi fortalte med stolthed i stemmen at det var danske øl og at vi også havde dem i vores butik og cafe.10.10.07.
Efteråret  er over os alle og vi skal til at hygge os inden døre med varme og gode øl i glassene. Jeg har fået rigtig godt gang i den i Ålbæk, er ved at forberede øl juleindkøbene, igen i år vil jeg sælge min øl-julekalender og forskellige julekurve.
Jeg har ansat Bo i butikken i Skagen som jo holder åben fredag og lørdag hele efteråret og vinter, vi har naturligvis åben hele efterårsferien både i Skagen og Ålbæk.03.09.07.
Så er øllets dag overstået for denne gang, vi havde mange besøgende her i Ålbæk, i Skagen var der knap så mange men der var jo også fest for havnen lige denne weekend. Vi havde en dejlig dag med rimelig godt vejr, så med godt Belgisk øl på hanerne og et enkel fad fra Skagen bryghus blev det en lystig dag.26.08.07.
Ja så er sommeren ved at være forbi og jeg lukker ned på vintertid, det vil sige at jeg nu kun har åben i weekend, men som altid hvis i lige står og mangler en gave så ringer i bare, nu bor vi jo lige over butikken i Ålbæk.
Lørdag d. 2 september holder vi øllets dag her i butikken, vi håber der dukker mange op og at vi kan få en god snak om øl, jeg har noget godt belgisk øl på fad.04.08.07.
Jeg har idag åbnet en ny butik i Ålbæk, på Skagensvej 30 her bliver både cafe og butik , vi er startet med butikken og regner med at cafeèn står færdig til påske næste år.
Jeg blev godt modtaget i Ålbæk og ser frem til at sælge og servere godt øl fra både flasker og fade.16.07.07.
Lige hjemkommet fra Belgien hvor jeg havde to rigtige gode oplevelser, først var der mødet med en fra den Belgiske naturfredningsforening, gruppen laver en porse øl som hedder Gageleer, den smager rigtig dejlig.
Alle medlemmer i gruppen er frivillige ja selv bryggeren, hele overskudet for salg af gageleer går til bevarelse af naturen, især en højmose som de værner meget om.
Den anden oplevelse var på Kulminator i Antwerpen hvor jeg smagte to gamle øl, den ene var en 18 årige gammel Chimay, øllet havde bevaret lidt af sit skum, det var en himmelsk mundfuld jeg tror aldrig jeg har smagt noget så godt, den anden øl var en 18 årige gammel Kasteel og ja jeg ved ikke hvilken der smagsmæssigt var bedst, men en kanon oplevelse det var det, at drikke disse pragtfulde øl, fremover tror jeg det bliver svær at imponere mine smagsløg, det kan ikke beskrives det skal smages.15.07.07.
Ja så er det vist ved tiden at jeg fortæller at jeg åbner en ny butik og cafe i Ålbæk ca. 20 km fra Skagen, her vil jeg servere mange forskellige belgiske øl på fad.
Jeg håber mange vil kikke forbi og få slukket deres tørst.27.05.07.
Nu har jeg fået dansk Mjød i butikken, så udover Old Danish Beer og Midgaard har jeg også fået 5 forskellige mjød på 70 cl. og 20 cl.( Honningvin )
Der er også 5 forskellige mjødsennep.01.05.07.
Ja så er øl og vin messen overstået, desværre blev den ikke det tilløbsstykke man havde regnet med, gæsterne blev væk, der var meget få der tog turen ud til Knivholt, men dem der fandt derud fik en god oplevelse med mange gode smagsprøver.
Vi repræsenterede Herslev Bryghus men havde også nogle belgiske øl med på messen, Herslev`s Maj Bock blev præsenteret som ny øl fra bryggeriet, den blev vældig godt modtaget og alle der smagte den syndtes at det var en rigtig dejlig bock øl.
Jeg havde tid til at gå rundt til alle de andre stande og fik også smagt noget godt øl, jeg fik nogle nye  aftaler i hus, til sommer har jeg Fanø og Nibe øl i butikken.14.04.07.
Så står sommeren for døren, vi er lige hjemkommet med 20 nye øl til butikken.samt en masse gode oplevelser. I Antwerten smagte vi på en 12 år gammel Brigant juleøl, jeg kan love jer at den var god, skummet var væk men smagen var helt vidunderlig, jeg tog proppen med hjem som minde om en dejlig øl.
Weekenden d. 28 og 29 april kan i møde os på Øl og Vin messen på Knivholt i Frederikshavn.24.03.07.
Så er der også påskeøl fra Indslev og Kerteminde bryghus her i butikken. Igen to dejlige øl, meget forskellig, Indslev er en påskehvede og Kerteminde er en meget mørk og krydret påskeøl, begge kan sagtens drikkes efter påske også.03.03.07.
Så har jeg også fået Skagen påske bryg i butikken.
Jeg regner med at tage til Belgien sidst i marts måned så jeg kan få nogle nye øl på hylderne til påske, jeg regner ikke med at det bliver så mange påske øl, måske et par stykker.
Jeg har idag haft kontakt til en forhandler som har norske og svenske øl, Karl Osker, Nøgenø og en enkel håndbrygger, jeg regner med at få dem ind som gæsteøl i april måned.16.02.07.
Så har Løkken Bryghus fået forårsfornemmelser, de havde smagning på deres forårsbryg torsdag den 15 februar,  jeg var tilstede og fik smagt en rigtig fyldig og dejlig  øl med lang eftersmag. Undergæret øl med mørk hvede og bygmalt.
Øllen er nu i butikken, kom og smag den.06.01.07.
Godt nytår til jer alle.
Der er ikke meget handel her i Januar så jeg holder kun åben nogle få dage i denne måned, nemlig  lørdag d. 13, fredag d. 19, lørdag d. 27. Har i brug for en gavekurv eller nogle øl ringer i bare da jeg jo er i byen.31-12-06.
Ja så er vi nået til årets allersidste dag, jeg vil gerne takke alle mine kunder for det år der er gået det har været dejligt at se så mange kendte ansigter gennem året, der er også kommet mange nye til og det er bare skønt at jeg kan være med til at give jer alle en god oplevelse med noget godt øl.
Jeg kører jo på lavt blus her de næste måneder, men som i ved kan i altid ringe eller maile hvis i pludselig står og mangler en gavekurv eller et større parti øl så finder vi ud af det.
Kan i have et rigtig godt nytår alle sammen og lad os ses igen i år 2007.12-12-06.
Så lykkes det, vi har nu et mindre parti  Westvleteren øl med hjem, for første gang i butikkens to årige levetid har vi ren faktisk samtlige Trapist øl i butikken.
Vi har også fået lidt Westvleteren ost med hjem og nogle glas. Det var en oplevelse holde i kø for at hente vores øl, bare det at holde der og se alle de øl der blev slæbt ud og så kun få tre kasser, men sådan er livet jo.
En anden nyhed her i butikken er øl fra et mikro bryggerie i Belgien, det første af slagsen men vi håber at få nogle flere i det nye år, vi har fundet et par stykker som vi skal besøge næste år.10-12-06.
På grund af computher problemer har jeg ikke haft mulighed for at rette min hjemmeside eller fortælle hvad nyt der er kommet i butikken, jeg har  fået klaret problemet og vil nu fortælle lidt om vores efterårsferie.
Vi havde en rigtig dejlig tur i uge 42 vi besøgte Archel bryggeriet, Chimay, Rochefort og Orval hvor vi boede nogle dage, det var lidt af en oplevelse allerede den første aften kom vi forsent hjem  ( porten blev låst kl. 20.30 )
vi var der kl. 20.35 og hele klostret var mørklagt og vi kunne ikke komme ind, da vi havde besluttet os at sove i bilen kom der en ølbil forbi og kørte bag om klostret, vi fulgte efter og var så heldige at vi kunne komme ind gennem bryggeriet og ind på klostret hvor vi efter lang tids søgen fandt vores klostercelle og kunne slappe af med en Orval .
Allerede kl. 5.00 næste morgen blev vi vækket af kirkeklokkerne der kaldte til messe, vi trak dog dynen op over hovedet og sov vidre. Morgenmaden blev indtaget i stilhed, det var forbudt at tale sammen, morgenmaden bestod af toast brød, orval ost lidt marmelade og kaffe som vi drak af en lille skål ( der var ingen kopper ) efter måltidet skulle man feje sine krummer op med en lille kost og derefter vaske bordet hvor man havde siddet. Det var lidt af en oplevelse men det kan varmt anbefales at prøve det.
På Chimay klostret blev vi mødt af en stor  glad munk som kunne tale dansk, han havde været et år på Trapist klostret på Bornholm så han lød som en ægte bornholmer. Lidt væk fra klostret havde de et spisested hvor vi fik frokost bestående af chimay ost og pate samt chimay øl på fad, lækkert.

Rochefort klostret var desværre lukket den dag vi havde valgt at besøge dem, men  man kunne besøge kirken og det gjorde vi, her fandt vi ud af at de haved en dør stående åben så vi kunne kikke ind i selve klostret. Det lykkes os også at købe noget øl selv om der var lukket, man skulle banke på en lille lem som sad ved siden af døren så blev den åben og vi kunne bestille øl den vej.
Det sidste kloster vi besøgte var Westvelteren  vi fik desværre ikke noget øl med hjem men en god frokost blev det til og vi fik taget nogle billeder, så har vi da været der.
En rigtig god ølrejse med mange oplevelser.
Achel var nok det mest åbne kloster her kunne vi også spise frokost og nyde en kold fadøl.25-9-06.
Ja så er sommeren ved at være over ( ikke vejrmæssigt, men på kalenderen ) og jeg lukker ned til vintertid, det vil sige at jeg kun har åben fredage og lørdage.( Der vil være åben hele efterårsferien .)
Jeg tager på øltur i Belgien  i uge 42, jeg vil ned og at finde nogle nye øl, måske nogle mikro bryggerier .
Igen i år er vi at finde på kunstmessen i Skagen hallen d. 25 og 26 november, læg jeres vej forbi og smag på noget godt øl, alt imens i nyder rigtig god kunst, jeg ved der er gratis adgang.23-9-06.
Så er der kommet Skagens øl i butikken, længe ventet, men da den kan fås i mange butikker i hele Danmark er den ikke helt så speciel som jeg havde håbet, øllet smager rigtig dejligt og jeg syndtes man bør smage dem, der er fire forskellige slags.18-8-06.
Jeg har nu fået Grønlands øl fra Narsaq, første og eneste øl brygget på indlandsis, der er to slags til en start nemlig en Brown Ale og en Pale Ale.20-7-06.
Sidst vi var i Belgien efter øl fandt vi et dejligt hotel hvor vi kunne overnatte, det ligger ude i en stor skov så der er meget stille og rolig, langt fra storbyens larm,  indehaveren er et ungt dansk/belgisk  ægtepar, så glem alt om fremmesprog  du kan få det hele på dansk. Et hyggeligt sted med en rigtig god betjening, man sover som en sten efter en lang travl dag. Husk badetøj da der er en svimmingpool i skoven. Hotellet hedder "Hotel Fauwater" og ligger i byen Kasterlee på Lichtaartsebaan nr. 104.11-7-06.
Så har vi igen en nyhed i hus, nemlig nordjyllands første bryg fra Løkken Bryghus, de er startet op med tre forskellige øl en Pilsner, Pakhus Classic og en mørk kutter Ale. Løkken bryghus har tilhuse i et gammel pakhus fra 1800-tallet. Et hyggeligt sted, hvis i kommer omkring Løkken bør i kikke ind.27-6-06.
Så har vi igen været et smut på Sjælland efter øl, denne gang fik vi øl fra Musikbryggeriet da Capo med os hjem, det er nogle musik glade mennesker som også gerne vil have en øl, alle deres øl har musiknavne og smager dejlig.
Som de selv siger brygger de øl ud fra dristige fortolkninger af traditionelle øltyper.21-6-06.
Lige hjemvendt fra Belgien med en ny Leffe øl, nemlig Blå Leffe 9% som de første i Danmark  ( tror jeg nok ) en dejlig tør øl, noget anderledes en de øvrige Leffe øl.
Udover den nye øl har jeg også fået en del nye glas.
Et lille forsøg, jeg har købt en kaffe Likør (Chouffe Coffee )  fra bryggeriet som laver Chouffe øl. den smager dejlig til en kop god kaffe.
Ellers havde vi en dejlig tur, fandt nogle nye spisesteder og smagte en del nye øl som kommer på hylderne lidt efter lidt.9-6-06.
Så prøver vi noget nyt her i det bette ølhus, vi har fra i dag besluttet at indtage nogle gæste øl fra forskellige landet, de første der er kommet ind i butikken er Canadiske øl fra bryggeriet SLEEMAN UNIBROUE. Bryggeriet blev etableret i 1992 og brygmesteren er hentet fra det verdenskendte belgiske bryggeri Notre-Dame de Scourmont, bedre kendt for deres Chimay Trappistøl.
Jeg har fået 7 forskellige øl på 75 cl. flasker, rigtig spændende øl som har flere års holdbarhed lige som vores belgiske øl og hvor smagen også bliver bedre år for år.

25-5-06.

Øl-turen denne gang gik til den lille ø Ærø for at hente øl fra det genopstået Rise Bryggerie, de er på gaden med tre øl i første omgang, den mørke Dark Ale, lyse India Pale Ale og deres Grolle Pilsner.
De to først nævnte er rigtig gode øl, Grolle øllen er nok lidt tynd men hvis man ikke er til stærk øl er den fin.
Vi havde en rigtig dejlig tur til den grønne ø.
På hjemturen var vi lige et smut omkring Bøgedal i Vejle for at hente nogle flere øl, vi fik et par kasser af den første danske øl lagret på egetræsfade, den har ligget i 3. mdr. og smager bare helt fantastisk, en meget fyldig øl  man skal nok være et par stykker om at dele den, samtidig fik jeg nogle gavepakker af fad nr. 44 hvor den ene var lagret på fad og den anden på flaske, her er muligheden for at smage forskellen på samme øl når den ene har været på egetræsfad og den anden ikke. Jeg ved at gavepakken var med på ølmessen, men de sidste bliver nu solgt i min butik og der er ikke flere, der blev kun lavet 260 flasker øl af denne bryg på fad.21-4-06.
Så har jeg igen været i Belgien efter nye forsyninger til butikken, jeg har fået 3 Champagne øl med hjem, de smager bare himmelsk. Ud over dem har jeg 19 andre øl med hjem, så der er ved at være fuld hus, det kniber med at finde plads til alle øllene. Jeg har også fået nogle flere glas så nu mangler der ikke mange før jeg har glas til alle mine øl.
Jeg har fået nogle flere danske mikro øl ind,  så som Skands og  Stevns, der udover har  jeg igen fået øl fra Herslev, dansk mjød er kommet ud med en 33 cl. øl som de kalder Midgård og den er hårdt slågende nemlig på over 9%, en sød og lækker øl.17-4-06.
Ja så er ølmessen overstået, min personlig mening er, at der var alt for lidt styr på tingene, vi var for få stande til at tilgodese alle gæsterne som lagde deres vej forbi messen. Jeg håber bare at alle betalende gæster fik hvad de kom efter, og at de havde en god eftermiddag og aften. Musikken var god men det passede ikke ind i en ølmesse, det havde form som halbal og ikke som en ølmesse hvor man skulle smage og snakke øl.
Om vi er med næste år vil jeg lade tiden vise.Den 13 april, Skærtorsdag er der ølmesse i Skagen, det bette ølhus vil selvfølgelig være tilstede, jeg tager omkring  3 til 4 belgiske øl med, det bliver ikke til flere da jeg også har sagt ja til at repræsentere følgende bryghuse: Heimdal, Herslev og Midtfyn så der bliver nok at se til.24-03-06.
Så er der øl fra Råsted bryggerie, i første omgang to forskellige øl, nemlig en Tripel øl og Brown Ale, begge øl er dejlige øltyper let og med en behagelig eftersmag.
Jeg har også været i Sabro hos WinterCoat  bryghus, her har jeg fået fat i hele otte forskellige øl, Bushwhacker ( Amerikansk ale ) More Please, Tarbolton Bachelore Ale ( skotsk ale ) Double Hop ( IPA ) Cockney Imperial Stout, India Gold ( pale ale) Oatmeal Stout, ESB ( extra special bitter)  godt øl, mange med meget kraftig smag, fyldige øl.04-03-06.
Jeg er nu igang med at finde øl til foråret og sommeren, udover det Belgiske øl fortsætter jeg med øl fra danske mikro bryggerier. Som noget nyt i år vil jeg køre med gæste øl en gang imellem, det første gæsteøl som kommer på hylderne bliver Amerikansk øl, hvilke mærker er endnu ikke bestemt.
Jeg har været på ølrejse i det Sjællandske her sidste weekend, jeg var sammen med min mand på besøg hos både Stevns, Skands og Herslev bryghus.
En oplevelse af de helt store, alle tre bryghuse laver rigtig godt øl som er en nydelse for alle ølelsker, på Skands er det en kvinde der er brygmester det var dejligt at opleve, hendes mål er også at få kvinder til at drikke øl og det skal nok lykkes da smagen helt sikker vil tiltale kvinder. Herslev øl har jeg i butikken men der er jo kommet nogle flere typer øl til siden så de kommer her i april måned. Stevn laver to forskellige øl, han havde gang i en hvedeøl da vi var på besøg vi smagte den lige fra hanen ( havde kun stået kort tid ) den bliver god kan jeg love, den hedder Elverpigens fryd og kommer i handlen omkring april.
Uden mad og drikker duèr det ikke så vi gik på Gourmethuset Store Børs i Roskilde, her fik vi en øl-menus, det smagte himmelsk og en rigtig god afslutning på en dag med ølbesøg. Maden var tigerrejer med salat og en ølmarinade henover, hovedretten var stegt vildsvin med bock sause og tilhørende grønsager, sidst men ikke mindst var der desserten som bestod af chokolade kage bagt i en kop med ølmarinerede figner og is. Alt øllet vi drak var fra Gourmetbryggeriet i Roskilde, den jeg husker bedst var påskeøllet.
Dette kan varmet anbefales hvis i kommer forbi Roskilde, Store Børs ligger lige ved havnen og vandrehjemmet  så det er nemt at finde, men lad bilen stå.30-12-05.
Ja så er vi nået til næst sidste dag i det gamle år, året er gået godt jeg har fået en del faste kunder både skawboer og gæster. Jeg ser frem til år 2006 hvor jeg vil forsøge at nå mit mål med at have 200 belgiske øl i butikken, jeg vil også tage nogle flere danske mikrobryggerier ind, jeg vil bruge de første måneder i det nye år med at besøge forskellige danske bryggerier. I foråret kommer den øl vi alle venter på nemlig øl fra Skagen bryghus, jeg glæder mig til at kunne sælge øl fra vores lokale bryghus.
Til slut en tak til alle for det år der er gået, vi ses næste år.25-11-05.
Vi har lige været en tur i Belgien, her har vi fundet 8 forskellige juleøl som er i butikken fra d. 26 november.
Vi har også fundet 70 forskellige øl som kommer i butikken i løbet af foråret, i kan rolig glæde jer da det er super gode øl.21-11-05.
Så er messedagene over og jeg syndtes det gik fint, jeg havde en del kunder som ikke kendte til godt belgisk øl, (det gør de nu ) Jeg håber vi kan være med næste år igen.11-11-05.
Jeg har brudt lidt med mine holdninger omkring  kun at have belgiske og danske mickro øl i butikken, nu har jeg taget en helt speciel ting ind på hylderne nemlig Schumacher snaps, en kryddersnaps, 5 forskellige smagsoplevelser
der er en blåbær, kanel/vanille, Chile/citron,slåen og tilsidst en orange snaps.22-10-05.
Den 19 og 20 november er der kunst- messe i Skagen hallen, det bette ølhus vil være tilstede med servering af godt belgisk øl og lidt øl fra danske mikrobryggerier, kom og besøg os på messen der er gratis adgang.
Her kan man også se vores julekalender og forskellige gavekurve.Nu er tiden snart inde hvor vi skal til at tænke på julen og  juleøl. Det bette ølhus vil lave julekalender med 24 forskellige øl, prisen bliver 550,- kr. men så følger der også en trækasse med ( kassen er lavet af drivtømmer ). julekalenderen kan bestilles i butikken eller på nettet. verazobbe@yahoo.dk ( dato for sidste bestilling er 25.11.05) Så har jeg fået øl fra Ørbæk bryghus og Refs-vindinge i butikken.
Følgende øl er i butikken:
Queen  33 cl.
Half & Half   33 cl.
Cherry beer  75 cl.
H.C.Andersen  75 cl.
Mors Stout  33 cl.
Ale No 16  33 cl.På min tur til  Fyn besøgte jeg alle tre bryghuse, lidt af en oplevelse kan varmt anbefales, det er altid rart at se hvor øllet kommer fra.

29.08-05.
Nu forhandles der også øl fra Baggårds Bryggeriet, Holsterbro  i Det bette ølhus, jeg har  følgende  øl i butikken:
Eksperimentet - Blackcelebration - Afoxy-Ale - Indian Summer - Blondie.Jeg har nu fået Hoegaarden fad- ølglas på hylderne, også Kvak glas på træfod er tilbage i butikken.07.09.05.
Jeg har besøgt Bøgedal bryghus her i dag, en rigtig god oplevelse, her kan man tale om et mikro mikro bryggerie. Selve øllet bliver til i en gammel ko-stald, alt foregår med håndkraft, et godt håndværk. Øllet smager af sol og sommer, blød og behagelig i munden.
Vi var nogle få gæster og vi fik en god oplevelse samt en dejlig frokost lavet med kærlighed for hjemmelavet mad, dertil rigtig godt øl.